«kim?» pārceļas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Laikmetīgās mākslas centra "kim?" komanda no marta pievienojusies "Nordic Club House" biznesa klubam un koprades telpai. "kim?" ofisa jaunā adrese būs Kalēju iela 3. Savukārt plašākas izstāžu telpas "kim?" plāno atklāt septembrī, lsm.lv pavēstīja "kim?" programmas direktore Zane Onckule.

Pēc sešiem Spīķeros pavadītiem gadiem šī gada septembrī "kim?" gatavojas atvērt jaunas un plašākas izstādes telpas Rīgā, savukārt laika periodā līdz tam "kim?" ar izstādēm un notikumiem, to vidū lekcijām, performancēm, filmu seansiem un citu formātu norisēm viesosies un mijiedarbosies mākslas un kultūras organizācijās Rīgā, Latvijas reģionos un ārvalstīs.

"kim?" mītnes vietā Spīķeros laika posmā no 2009. līdz 2016.gadam radītas vairāk nekā 130 izstādes ar latviešu un ārvalstu mākslinieku un kuratoru dalību, kā arī organizēta virkne – vismaz 80 – publisko pasākumu. Atrodoties Spīķeros, aizsākti vairāki ilgtermiņa projekti – to vidū par "kim?" darbības neatņemamu daļu kļuvusī publikāciju sērija, bērnu un jauniešu izglītības programma, kā arī “kim? Rezidences Balva” un "kim?" starptautisko izstāžu programma.

“Sešu gadu laikā "kim?" no aizraujošas iniciatīvas ir izaudzis par vārdu, kas parāda, ka šeit un tagad laikmetīgā māksla ir iespējama un kā to izspēlēt, sekojot pašu spēkiem radītiem spēles noteikumiem. Lai arī mūsu publikai kim? līdz šim ir asociējies ne tikai ar noteiktu saturu, bet arī ar konkrētu vietu, esam saistošu transformāciju priekšā. Vēl pirms jaunā, svaigā starta un telpu atvēršanas rudenī "kim?" nosaukumā ietvertais urdošais jautājums – kas ir māksla? – sevi pieteiks teātrī Rīgas centrā, aizgājušo periodu mākslas muzejā reģionā, koprades telpā Vecrīgā, villā Romā un citur," stāsta Onckule.

Ieskats "kim?" 2016. gada programmā:

  • 16.aprīlis: XII Baltijas triennāles izstādes Rīgas versijas atklāšana Dailes teātrī sadarbībā ar CAC, Viļņā. Kuratore: Virginija Januškevičiute, CAC, Viļņa.
  • 22.aprīlis: Aleksandras Cukermanes personālizstādes atklāšana Teātra namā “Jūras vārti”, Ventspilī, "kim?" Reģionu projekta ietvaros.
  • 31.maijs: “kim? Rezidences balvas 2016” ieguvēja paziņošanas ceremonija sadarbībā ar ISCP, Ņujorkā.
  • Jūnijs: "kim?" pasākums Romā sadarbībā ar Latvian Institute Rome.
  • Septembris: Daigas Grantiņas un Edgara Gluhova personālizstādes "kim?".
  • Oktobris: Ievas Epneres personālizstāde "Art in General", Ņujorkā.
  • Oktobris: Edgara Gluhova personālizstāde Liepājas muzejā.
  • Novembris: Ojāra Petersona un Evitas Vasiļjevas personālizstādes "kim?".
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti