Rīta Panorāma

Nacionālā teātra koncertuzvedums "Es rakstu tavu vārdu: Brīvība"

Rīta Panorāma

Interesanti veidi, kā atvēsināties

Kim? Laikmetīgā mākslas centra desmitgades svinības

«Kim?» Laikmetīgās mākslas centrs svin desmitgadi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Augustā “Kim?” Laikmetīgās mākslas centrs svin savu desmitgadi, 22.augustā atklājot vairākas izstādes, ko papildinās performatīvs pasākums “Kim? X” atklāšanas vakara izskaņā Tallinas kvartālā.

“Jebkurai institūcijai desmit gadi ir nozīmīgs atskaites punkts. Mākslas pasaule ir trausla, un “Kim?” ir izdevies šos desmit gadus ļoti ražīgi darboties, radot izstādes gan Latvijā, gan ārzemēs,” intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta Panorāma” norāda “Kim?” programmas direktors Kaspars Groševs.

Programmas direktors atklāj, ka desmitgadi “Kim?” atzīmēs ar vairākiem “nelieliem žestiem”, atskatoties uz to, kas ir padarīts, un mēģinot iezīmēt to, kas gaidāms nākotnē.

“Sadarbībā ar “Satori” mēs, piemēram, atskatāmies uz tiem izdevumiem, kuri ir izdoti “Kim?” šo desmit gadu laikā,” stāsta Groševs. “Lielais notikums gaidāms rīt [22.augustā]. Mēs atklājam veselas četras izstādes. Tas būs svinību centrs.”

22.augustā paredzēts atklāt Līgas Spundes personālizstādi “Kad elle būs pilna, mirušie staigās pa zemi”, Lienes Pavlovskas personālizstādi “Aizver actiņas un smaidi” un Kristas un Reiņa Dzudzilo ekspozīciju “ZRwhdZ. Rīga” – pieteikumu šī gada Prāgas Scenogrāfijas kvadriennālē.

“Pavlovskas izstāde pievēršas indivīda un kolektīvajām atbildībām, mazliet atsaucoties uz loterijām, uz vēlēšanām, uz procesu, ka mēs uz kaut ko ceram un gaidām. Savukārt Līga Spunde pievēršas interneta vardarbībai, naida kultūrai un kā tas no interneta pārtop par reālās dzīves notikumiem,” stāsta Groševs.

Savukārt “Kim?” pagalmā būs apskatāmas Māra Bišofa zīmētās atbildes uz “Kim?” uzdotajiem jautājumiem. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti