Kultūras ziņas

Ādas rotas gardēžiem

Kultūras ziņas

Kultūrai tērējam divreiz mazāk nekā alkoholam

"kim?" jauns izstāžu cikls

«kim?» atklās jaunu izstāžu ciklu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Šīs nedēļas izskaņā – 3.februārī “kim?” Laikmetīgās mākslas centrā durvis vērs jaunais izstāžu cikls ar divām starptautiskām izstādēm “Tastes Like Headaches" jeb “Galvassāpju garšas” un "Mūļi". Izstādes būs aplūkojamas līdz 12.martam.

Indriķa Ģelža, Ādama Krūsesa un Luisa Džagliardi solo skates, kas apvienotas zem nosaukuma "Taste Like Headaches", būs skatāmas trijās no "kim?" izstāžu zālēm.

"Mēs nolēmām veidot trijās atsevišķās telpās, kas mijiedarbojas un attīstās. Es reflektēju par laikmetu, kurā dzīvoju, kurš kļūst arvien kompjuterizētāks un automatizētāks, man galvenā doma ir domāt par tehnoloģiju, kā tā attīsta un transformē pasauli, kura tiecas pastāvēt jau bez cilvēka apziņas," stāsta Ģelzis.

Dialogs starp šiem māksliniekiem veidosies, tām savstarpēji “magnetizējoties”, pārklājoties un veidojot pakāpenisku pāreju no digitāli figurālas glezniecības līdz abstrakcijai. Izstādes ietvaros, Džagliardi darbi pievērsīsies ikdienas atpūtas ainām, atsaucoties gan uz vēsturiski, gan mūsdienās portretēto; Krūsess ieinteresēti novēros tādus aspektus kā sadzīves ekonomika, informācijas burbuļi un mākslas vēstures tendences; savukārt Ģelža abstrahētie metāla karkasi – bezgalvaini tēli, reflektēs par prāta neatkarīgu struktūru vai realitāti – kādu ieprogrammētu darbību, kas rezultējās mehāniskā vai ikdienišķā ainā.

"Galvenā doma bija mākslas darbos izmantot ikdienā sastopamus priekšmetus, kas šajā telpā iedarbojas kā mākslas darba vērotāja gaidu transformatori jebšu pārveidotāji," norāda amerikāņu mākslinieks Krūsess.

Otra izstāde “Mūļi” veidota kā kopdarbs ar Berlīnes Fotogrāfijas muzeju, Berlīnes Mākslas universitāti un Valsts muzeja Mākslas bibliotēku. Nosaukums "Mūļi" radīts kā divu gēnu komplekts – tradicionālajiem nastu nesējiem zirga un ēzeļa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti