Keramikas biennāles “Martinsona balvas" zeltu saņem Agne Šemberaite un Dainis Pundurs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Keramikas biennāles centrālā notikuma – konkursa izstādes “Martinsona balva 2021” – zelta apbalvojumu saņēma māksliniece Agne Šemberaite no Lietuvas un mākslinieks Dainis Pundurs no Latvijas, informēja biennāles organizatori.

“Martinsona balva 2021” ir 3. Latvijas Keramikas biennāles starptautiskā konkursa izstāde, kurā piedalās mākslinieki no 38 valstīm. No sākotnēji iesūtītajiem gandrīz pieciem simtiem pieteikumu izstādei tika atlasīti 120 labākie darbi no Latvijas un visas pasaules. Līdzās ierastajiem dekoratīvajiem priekšmetiem un skulpturālajiem darbiem izstādē apskatāmas arī vērienīgas telpiskas instalācijas un performatīvas izpausmes.

Divas dienas pieaicinātie keramikas jomas speciālisti vērtēja izstādes darbus, diskutēja par to māksliniecisko sniegumu un tehnisko izpildījumu, lai kopā sadalītu 20 000 eiro lielo balvu fondu.

Zelta apbalvojumus saņēma Agne Šemberaite (Lietuva) par darbu “Mimikrija” un Dainis Pundurs (Latvija) par darbu “Platona sapnis”. Sudraba apbalvojumi piešķirti Martai Palmjēri (Itālija) par darbu “Mākoņkalns 2” un Elīnai Titānei (Latvija) par darbu “Pilieni”. Ar bronzu apbalvoti Barnabāss Māders (Ungārija) par darbu “Kronēšanas mežģīnes” un Una Gura (Latvija) par darbu “Savstarpējā harmonija”. Goda rakstu un SIA “Keramserviss” apbalvojumu saņēma Līga Skariņa (Latvija) par darbu “Krasta būve”. Goda raksti piešķirti arī Jurijam Musatovam (Ukraina) par darbu “Antīkais citplanētietis”, Atim Šnēvelim (Latvija) par darbu “Dour” un Eleonorai Pastarei (Latvija) par darbu bez nosaukuma.

Konkursa žūrijā bija Klaudija Kazāli (Itālija), mākslas zinātniece, Faencas Starptautiskā keramikas muzeja direktore; Ilona Romule (Latvija), māksliniece, Starptautiskās keramikas akadēmijas valdes locekle; Stīvs Metisons (Lielbritānija), mākslinieks, Kečkemetas Starptautiskās keramikas studijas (Ungārija) starptautiskais koordinators; Arina Ailinkaja (Rumānija), māksliniece, Klužas keramikas biennāles kuratore; Kaspars Geiduks (Latvija), mākslinieks, 2018. gada Martinsona balvas bronzas godalgas ieguvējs; Irina Razumovska (Krievija/Lielbritānija), māksliniece, Londonas Karaliskās mākslas koledžas pasniedzēja; Misuna Rīma (Dienvidkoreja), Korejas Kultūras, sporta un tūrisma ministrijas Korejas Amatniecības un kultūras nozares veicināšanas komitejas valdes locekle, Seulas Metropolitēna valdības Seulas Amatniecības muzeja padomniece; Valentīns Petjko (Latvija), mākslinieks, kurators, Latvijas Laikmetīgās keramikas centrs; Pille Kaleviste (Igaunija), māksliniece, kuratore; Rūta Šipalīte (Lietuva), māksliniece, 2018. gada Martinsona balvas bronzas godalgas ieguvēja.

Izstādi "Martinsona balva" rīko Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs un Latvijas Laikmetīgās keramikas centrs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti