Katru mēnesi pa mākonim. Mākslinieks Tallinas ielas kvartālā gadu eksponēs mākoņiem veltītus darbus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Tallinas ielas kvartālā mājvietu uz 12 mēnešiem ir atradusi mākslinieka Pāvela Hafizova mākslas darbu ielas galerija "AIR". Ideja aizsākusies septembrī, un uz Tallinas ielas kvartāla ēkas sienas katru mēnesi tiek eksponēts jauns mākslas darbs par mākoņu tematiku, informēja iniciatīvas pārstāvji.

Māksliniekam pieder 15 kvadrātmetri no ēkas sienas uz šī projekta norises laiku un katru mēnesi tur tiek izstādīts jauns mākslas darbs. Katrs darbs veidots tā, lai nepakļautos laikapstākļu nelabvēlīgajai ietekmei un ir apskatāms katru dienu. Mākslinieks norādīja, ka pandēmijas laiks ir bijis izaicinošs un pārdomu pilns, kā savu stāstu nodot skatītajam laikā, kad valstī esošo ierobežojumu dēļ bija periodi, kad apmeklēt izstādes iekštelpās bija liegts. 

"Es kā mākslinieks cenšos iepazīt mākoņus un iemācīties to valodu kopš 2015. gada. Man ir sajūta, ka iedziļinoties un atklājot no jauna vienu un to pašu vielu, es redzu likumsakarības arī citās dzīves jomās. It kā šīs pasaules daļas ir veidotas pēc viena un tā paša principa un, saprotot vienu daļiņu, tiek atklāts arī citu sastāvdaļu noslēpums. Pa šiem gadiem, kopš cenšos iedraudzēties ar mākoņiem caur mākslu, ne brīdi neesmu bijis garlaikots vai jutis kārdinājumu gleznot ko citu. Es tikai atklāju jaunus un jaunus līmeņus mākoņos un sevī."

Lai izprastu mākoņu nianses, Pāvels tos pētījis dabā, fotogrāfijās un video materiālos, tomēr visi gleznās redzamie mākoņi ir fantāzijas objekti, kas tapuši studijā.

Projekts ir tapis ar Tallinas kvartāla un Rīgas Domes atbalstu festivāla "Baltā nakts 2021" ietvaros un noslēgsies 2022. gada rudenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti