Kultūras ziņas

Pirmais starptautiskais kameroperas festivāls

Kultūras ziņas

Suta un Plase "Zaļās vārnas" zīmē

Grūti audzināmās grāmatas

Kaņepes kultūras centrā atklāj izstādi «Grūti audzināmās grāmatas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Kaņepes Kultūras centrā otrdien, 26.aprīlī, atklāj Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Grafikas katedras studentu bilžu grāmatu ilustrāciju izstādi "Grūti audzināmās grāmatas", kas patiks gan bērniem, gan viņu vecākiem. Bilžu grāmatu sērija nesen bija skatāma Boloņas bērnu grāmatu tirgū Itālijā, un piecas no tām jau tuvākajā laikā gaida izdošana tepat Latvijā.

Septiņu bilžu grāmatu sērija tapusi, sadarbojoties ar Latvijā zināmiem dzejniekiem un rakstniekiem, kuri devuši iespēju studentiem radoši izpausties un īstenot idejas par vēl iepriekš nepublicētiem darbiem.

"Ja runājam par ilustratoru, tad bilžu grāmata ir tāds profesionālisma pārbaudījums augstākajā mērā, jo bilžu grāmatā teksta ir maz, līdz ar to skatītāja uzmanību noturēt ir grūti un tas ir jādara ilustratoram. Viņam ir jābūt tik meistarīgam ne tikai tehniski, bet arī pašam jārada stāsts un paralēlais stāsts, lai tā grāmatu būtu interesanta," atzina LMA Grafikas katedras pasniedzēja Rūta Briede.

Izstādē apskatāmie ilustrāciju stāsti tiecas pēc citādā, nebaidoties apiet ierasto bērnu literatūras tēmu loku.

"Šis ir tāds, no visiem kas šeit ir apskatāmi, teiktu, skumjākais darbs, jo tas saucas “Suns, kurš atrada skumjas”, un tāpēc man bija svarīgi to gaisotni notvert. Es izmantoju ogles tehniku un dažādus digitālos mēdijus, lai panāktu mazliet tādu padomju multeņu gaisotni," par savu darbu stāstīja LMA Grafikas katedras studente Elīna Brasliņa.

Līdzās ilustrāciju oriģināliem un skicēm izstādē būs aplūkojamas arī grāmatas, kas īpaši izstādes vajadzībām drukātas vien divos eksemplāros. Vienlaicīgi ar izstādi Rīgā ilustrācijas un izdevumi skatāmi arī grāmatu tirgū Abū Dabī, Apvienotajos Arābu Emirātos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti