Kalnciema kvartāla galerijā būs skatāma Anetes Lesītes personālizstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 3.oktobra līdz 24.oktobrim Kalnciema kvartāla galerijā Rīgā būs skatāma Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) absolventes un Latvijas Televīzijas (LTV) žurnālistes Anetes Lesītes personālizstāde "Erotiskie sapņi".

Darbu cikls radīts vairāku gadu garumā ģeogrāfijā no Sicīlijas līdz Rīgai. Izstāde ir mūžīgais stāsts par vīrieti un sievieti, no senajiem alu zīmējumiem un auglības dievu skulptūrām līdz Renesanses metaforiski erotiskajiem augļu gleznojumiem, modernistu un sirreālistu fantāzijām vai vienkārši sulīgi krāsainām dabas veltēm.

Izstādes pieteikums vēsta: "Erotiskie sapņi" ("Erotic dreams") - viņš un viņa. Vīrieša un sievietes attiecības. Divu cilvēku saspēle ar dabas formu un krāsu ekspresijas starpniecību. Netieši intīma noskaņa. Lielformāta gleznas ar augļu un dārzeņu tuvplāniem erotiskās noskaņās, spilgtas krāsas ar dienvidu saules pieskārieniem ekspresīvi reālistiskā stilā, ar krāsu tecinājumiem un formu fragmentārismu. Erotisko sapņu un mākslas pasaulei robežu nav."

Izstādē būs apskatāmas lielformāta gleznas no darbu cikla "Erotiskie sapņi", kas izstrādāts kā maģistra darbs, beidzot LMA Vizuāli plastiskās mākslas nodaļu glezniecības apakšnozarē. Darba vadītājs ir Aleksejs Naumovs, LMA rektors, profesors.

Anete Lesīte 2015.gadā ieguvusi humanitāro zinātņu maģistra grādu mākslās, strādājusi multivizuālās glezniecības meistardarbnīcā pie LMA rektora Alekseja Naumova un profesora Kaspara Zariņa. Piedalījusies virknē izstāžu, daļa izstādes darbu tapuši "Erasmus" studiju laikā Palermo Mākslas akadēmijā Itālijā. Latvijas Universitātē studējusi komunikāciju zinātni un žurnālistiku. No 1995.gada līdz šim brīdim ir redaktore un žurnāliste LTV. Anete ir pazīstama kultūras raidījumu un programmu veidotāja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti