Kultūras ziņas

Ziemeļu daba un modes māksla

Kultūras ziņas

Kino tēli ledus pasaulē

"Domas un kristāli" - iekšējās pasaules līdzsvarošanas pieraksts

Kalnciema kvartāla galerijā atklās meditatīvu izstādi «Domas un kristāli»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

2019. gada 7. februārī Kalnciema kvartāla galerijā, Rīgā, durvis vērs mākslinieces Velgas Timrotas personālizstāde “Domas un kristāli”. Izstāde norisināsies līdz 28. februārim, informēja Kalnciema kvartāla pārstāvji.  

Velga Timrota sevi spilgti pieteica 2000. gadu sākumā, kad, absolvējot Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas nodaļu un pēc tam arī glezniecības nodaļu, māksliniece iekļāvās savas paaudzes mākslas ainā. Turpmākā radošā darbība ir attīstījusies un bijusi pieredzama vairākās grupu izstādēs un vēlāk – arī personālizstādēs.

Velga Timrota “Gaišs malahīts” 2017
Velga Timrota “Gaišs malahīts” 2017

Velgas Timrotas personālizstāde “Domas un kristāli” ir atskats uz pēdējo gadu veikumu, kas vienlaicīgi iezīmē arī turpinājumu un jauna ceļa sākumu. Eksponētas ir gleznas un konceptuāls objekts. Velgas Timrotas glezniecība ir kā iekšējās telpas, iekšējās pasaules līdzsvarošanas pieraksts, kas izpausts abstraktos vai daļēji abstraktos tēlos.  Šos darbus raksturo pārdomāta, uz minimālismu virzīta kompozīcija un niansēta krāsu gamma. 

Velga Timrota “Rožu kvarcs” 2017
Velga Timrota “Rožu kvarcs” 2017

To radīšanas process  meditatīvs – katrs darbs top ilgstošā laika posmā, summējot plānas krāsu kārtas, kamēr “bilde sāk darboties”. Meditatīva ir arī šo darbu vērošanas pieredze – māksliniece vēlas, lai viņas darbi būtu tādi, kuros var ilgi skatīties, apcerēt, rast līdzsvaru. Tiem būtu jāatraisa skatītāja personīgā domu pasaule.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti