Kalnciema kvartālā atklās Kuldīgā tapušo fotoizstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kalnciema kvartālā Rīgā ceturtdienas vakarā atklās fotogrāfiju izstādi, kas tapusi, Kuldīgas mākslinieku rezidencei sadarbojoties ar trim fotogrāfiem no Īrijas, Nīderlandes un Polijas. 

Divu gadu garumā vairākus mēnešus dzīvojot Kuldīgā, viņi veidojuši stāstus gan par pilsētas un tās apkārtnes iedzīvotājiem, gan paskatījušies no malas uz Latviju kopumā. Fotogrāfi tika izvēlēti sadarbībā ar Starptautisko fotogrāfijas vasaras skolu, un uz katru vietu šajā projektā pretendēja aptuveni 60 dalībnieki no visas pasaules, stāsta Kuldīgas mākslinieku rezidences vadītāja Ilze Supe.

„Trīs fotogrāfi - Deivids Krīdons no Īrijas, Kristela Ūmsa no Nīderlandes un Joanna Pjotrovska no Polijas - Kuldīgā strādāja katrs ar savu mākslas projektu, un nu šis divu gadu projekts ir noslēdzies,” saka Supe.

„Prieks, ka tajā tika iesaistīti arī Kuldīgas apkārtnes iedzīvotāji, tas bija gandrīz tāds sociālās mākslas projekts. Deivids vairāk pievērsās senioriem, Kristela daudz iztaujāja folkloras zinātājus un stāstniekus. Savukārt Joanna iesaistīja Kuldīgas Ernesta Vīgnera mūzikas skolas meiteņu kori „Cantus”, eksperimentējot ar ķermeņa valodu, elpu un kustību,” stāsta Supe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti