Kalnciema kvartālā Alekseja Naumova mākslas albuma atvēršanas svētki un izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kalnciema kvartālā 26.septembrī pulksten 18 tiks svinēti mākslas albuma “Aleksejs Naumovs — iespaidu kolekcija” atvēršanas svētki un tiks atklāta Alekseja Naumova darbu izstāde, kurā varēs aplūkot gan grāmatā ietvertos, gan neietvertos, ne mazāk aizraujošos darbus, kuri tapuši plenēros visdažādākajās pasaules pilsētās un vietās.

Grāmatas atvēršanas svētkos piedalīsies izdevēju - apgāda “Jumava” pārstāvji un mākslas albuma “Aleksejs Naumovs — iespaidu kolekcija” veidotāji - teksta un koncepcijas autore Austra Avotiņa, mākslinieks Aleksejs Naumovs, tulkotāji Kārlis Streips un Ilze Kreišmane, dizaina autors Aivars Sprūdžs, datorgrafiķis Rauls Liepiņš un Kaspars Podskočijs.

Alekseja Naumova darbu izstāde Kalnciema kvartālā būs aplūkojama līdz 12.oktobrim.

Jau vēstīts, ka Latvijas Mākslas akadēmijas rektora, profesora Alekseja Naumova mākslas darbu izlases kolekcijai veltītā grāmata “Aleksejs Naumovs — iespaidu kolekcija”, kuras sastādītāja ir mākslas zinātniece Austra Avotiņa, ir retrospektīvs gandrīz piecdesmit darba gadu pārskats, kas papildināts ar plašu biogrāfisko un fotogrāfiju daļu.

Katras grāmatas daļas — sarunu un reproducēto darbu — vienojošais elements ir kāda attiecīgajos darbos dominējošā krāsa, motīvs vai attiecības. Teksta veidošanā izmantotas 2012. un 2013. gadā tapušas intervijas ar Alekseju Naumovu un viņa kolēģiem un draugiem — Kristapu Zariņu, Ilzi Avotiņu, Andri Teikmani, Imantu Vecozolu, Normundu Brasliņu —, un dzīvesbiedri Anitu Paegli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti