Kalnciema kvartālā – Ievas Kraules «Vientulība būs mans lielākais dārgums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 24. janvāra līdz 5. februārim Kalnciema kvartāla galerijā būs apskatāma jaunās mākslinieces Ievas Kraules izstāde “Vientulība būs mans lielākais dārgums”, lsm.lv informē izstādes veidotāji.

“Pagātnē ir vien astoņas notis, kas atkārtojās katru ceturtdienas rītu kopā ar basketbola bumbas ritmisko sitienu, asu gumijas švīkstu un svilpes spalgās balss nervozo piedziedājumu ikvienai stundai. Doma par iespēju tur atgriezties uzdzen drebuļus, sīvus kā aronija, spļauta caur plastmasas trubiņu. Sīvums pārņem mūs abus, bet patiesais zaudētājs ir tas, kurš, atskanot zvanam, zilganām lūpām lūdz aizdot lodīšu pildspalvu,” raksta māksliniece.

“Vientulība būs mans lielākais dārgums” veltīta aizmirstām takām starp ļodzīgiem žogiem un izdangātu asfaltu, kur kāds, klusi dungojot nenosakāmu melodiju, meklē īstos attālumus starp notikumiem, noberzta audekla raupjumu un kādu neatkārtojamu rozā toni. Izstādē apskatāmas kolāžas un instalācijas, kurās personiskas atmiņas mijas ar atsaucēm uz dažādu laiku popkultūras un vides sajaukumiem.

Ieva Kraule (1987) studē Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā. Māksliniece strādā dažādos medijos. 2012. gadā galerijā “Bastejs” bija skatāma Ievas Kraules personālizstāde “Sengaidītas brīvdienas pie fiktīvu atmiņu bezdibeņa”, bet 2013. gadā “kim?” Laikmetīgās mākslas centrā norisinājās personālizstāde “11 no 10”.

Februārī „Vita Kuben” galerijā Ūmeo tiks atklāta mākslinieces izstāde projekta “Virsbūve” ietvaros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti