Jūrmalas mākslinieku grupa izstāda darbus Liepājā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājas muzejā lielajā izstāžu zālē 1. jūlijā plkst. 17 tiks atklāta Jūrmalas mākslinieku grupas izstāde „Jūrmalas mākslinieki Liepājai”.

Jūrmalas mākslinieku grupa izveidojās pirms četrdesmit gadiem. Tās pirmie vadītāji bija tagad jau mūžībā aizgājušie pazīstamie mākslinieki Valdis Bušs un Dailis Rožlapa. Viņu iesākto turpināja tēlnieks un medaļu mākslinieks Andris Bērziņš, gleznotājs Andrejs Ģērmanis un Dzintars Adienis.

Jūrmalas „Mākslinieku biedrībā” ir 94 biedri, no kuriem aptuveni trīsdesmit rīko personālizstādes, aktīvi piedalās kopizstādēs, plenēros, citos pasākumos. Biedrības organizētās izstādes katru gadu ir apskatāmas Jūrmalas pilsētas muzejā, Jūrmalas mākslinieku namā Bulduros, Sv. Pētera baznīcā Rīgā un citur.

Jau no aprīļa Jūrmalas mākslinieki nopietni gatavojās izstādei vēju un mūziķu pilsētā Liepājā. Izstādītos darbus vērtēja un palīdzēja atlasīt starptautiska žūrija ar vācu mākslinieces Karīnas Staengles un lietuviešu mākslinieku piedalīšanos.

Izstādē pārstāvēti ir dažādi mākslas žanri. Atlasīto darbu vidū ir Jāņa Andra Oša, Pētera Postaža, Mairas Veisbārdes, Andreja Ģērmaņa, Olitas Gulbes gleznas. Grafikas un zīmējumus rāda jubilārs Imants Ozoliņš, Andris Bērziņš, Antra Jāņkalne. Izstādē būs skatāmi Ildas Sīlis gleznojumi uz ādas, keramiķu Rudītes Jēkabsones, Ineses Āboliņas un Edītes Zvagules veidojumi mālā. Akvareļglezniecību pārstāv mākslinieki Ivans Pustoškins, Baiba Māzere un Andra Švalbe.

Izstādi papildinās arī tekstilnieces Ritas Eglītes „Tīkli, tīkli…”, tēlnieka Stefana Močuļska „Torss” un „Ināra”, kā arī fotogrāfu Inas Intas Liniņas-Ozoliņas mākslinieku portreti, Andra Sīmaņa un Ivara Krūmiņa akti, Jevgenija Pugina ainava un Ingunas Kalniņas-Pētersones savdabīgais fotografējamās personas raksturojums.

Izstādē būs apskatāmi četrdesmit četru autoru gan paši jaunākie, gan arī senāki darbi, kuri guvuši skatītāju atzinību un ar kuru tik dažādo pasaules uztveri un darbu filozofiju būs interesanti sastapties arī Liepājas skatītājiem.

Izstāde Liepājas muzejā skatāma no 1. jūlija līdz 26. jūlijam. Ieeja bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti