Jūrmalas māklinieki savus darbus izstāda Sv.Pētera baznīcā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Rīgas Svētā Pētera baznīcā trešdien atklāj Jūrmalas mākslinieku darbu izstādi. To veido jauna mākslas darbu kolekcija. Piedalīsies aptuveni 50 autori ar glezniecības, grafikas, tēlniecības, lietišķās mākslas un fotomākslas darbiem.

Grupai ir bijušas izstādes un plenēri Latvijā, Igaunijā, Somijā un Francijā. Šogad mākslinieki apvienojušies “Jūrmalas mākslinieku biedrībā”.

„Kopskats ir raibs labā nozīmē – mēs esam tik dažādi, neviens nav līdzīgs otram. Cik mākslinieku, tik dažādu rokrakstu – krāsu gammas. Pārsvarā ir ainavas, protams, jūras, figurālas kompozīcijas. Ir gan jauni mākslinieki, nesen akadēmiju beiguši, gan arī visiem zināmi vecmeistari – Valdis Bušs, Andrejs Ģērmanis, Olita Gulbe, Andris Bērziņš, grafiķis Imants Ozoliņš, no visām paaudzēm,” stāsta biedrības vadītājs Dzintars Adienis.

Jūrmalas mākslinieki iedvesmu gūst un realizē visdažādākajos veidos un žanros, tradicionālos un modernos. Par mākslas objektu kalpo daba, cilvēki un viņu attiecības, filozofiskas pārdomas un daudzveidīgas izjūtu gammas. Mākslinieki vēlas dvēseliski bagātināt skatītājus un pašiem kļūt bagātākiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti