Kultūras ziņas

Latviskākie vārdi apzināti, jāmeklē mazāk zināmie

Kultūras ziņas

Latvijas Radio bigbends "Saxophonia" koncertā

Jūrmalā būs jauns vides objekts

Jūrmalā top jauns tēlnieces Šilovas vides objekts – četrus metrus augsta tautumeita

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jo īpaši rosīgs šis laiks ir tēlniecei Olgai Šilovai – ātrāk, nekā sākotnēji iecerēts, ir jāpabeidz darbs pie jauna pilsētvides objekta. Tā būs četrus metrus augsta tautumeitas skulptūra, kurai dots nosaukums “Stāvēju, dziedāju augstajā kalnā”.

Objektu, kas simboliski ataino cilvēka vēlmi paust vēstījumu dziesmā, vasaras vidū iecerēts uzstādīt Mellužu parkā, netālu no vēsturiskās koka estrādes. Mellužu parks jau no pagājušā gadsimta sākuma bijusi jūrmalniekiem iecienīta atpūtas vieta. Šeit dziedātas dziesmas, dejotas dejas un spēlētas teātra izrādes.

Skulptūras mākslinieciskā ideja pirms diviem gadiem atzinīgi novērtēta Jūrmalas pašvaldības rīkotajā metu konkursā. Patreizējā darba tapšanas stadijā tēlniece ir izveidojusi detalizētu skulptūras formu.

Nākamais solis vēl priekšā. Darbs vēl nav gatavs, būs palielināts un atliets gala materiālā – alumīnijā,” stāsta tēlniece Olga Šilova. “Tas ir viens no maniem mīļākajiem materiāliem, kurš ļoti atgādina sudrabu. Tautumeita man jau parādījās 90. gadu sākumā. Bija savādāka – liela svārku masa pret izstiepto tievo, tievo ķermeni. Šeit mana tautumeita ir apaļīgāka, vasarīgāka un mūsdienīgāka meitene.”

Četrus metrus augstais tautumeitas tēls balstīsies uz granītā kaltas pamatnes ar dekoratīvu rakstu, kas asociēsies ar kamolā pītiem diegiem.

Pašreiz grūti iedomāties tos izmērus, bet viņa būs pamanāma. Viņa ļoti labi būs redzama no visiem celiņiem un Jūrmalas ceļiem abos virzienos, kā arī paša parkā. Tā vieta arī redzama no pašas estrādes un nedaudz no sēdvietām,” skaidro tēlniece.

“Stāvēju, dziedāju augstajā kalnā” Mellužos būs Olgas Šilovas kārtējais vides objekts Jūrmalā – pērnvasar Dubultos tika uzstādīta viņas veidotā Aspazija. Ar šādiem mākslas objektiem pilsētvidē Jūrmalas pašvaldība cenšas bagātināt kūrortpilsētu un veicināt tās atpazīstamību. Pērn tika īstenoti vēl divi projekti – tēlnieka Kristapa Gulbja trīs soliņi ar bronzas kaijām Dzintaru pludmalē, Horna dārzā un iepretim Majoru stacijai, kā arī arhitekta Didža Jaunzema “Čiekurs” Jaundubultu skvērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti