Jūrmalā starptautiska izstāde «Genesis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ceturtdien, 5.martā, Jūrmalas pilsētas muzejā tiks atklāta starptautiska izstāde „Genesis”, kurā piedalīsies mākslinieki no Vācijas, Itālijas, Rumānijas, Lietuvas un Latvijas. Izstāde, kurā eksponēti glezniecības, fotogrāfijas un instalāciju darbi, būs atvērta līdz 15.martam.

Izstādē piedalās Jirgens Šūbe, Dagmāra Rauvalda, Manuels Šrēders, Liviu Bulea, Georgs Baratašvili, Džakopo Abis, Džisva Pinato, Beatrice Gelmeti, Žoija Dei Rossi, Veronika di Džovanelli, Sauļus Dastiks, Mantas Mazilausks, Leonīds Tugaļevs, Romans Drits, Mārtiņš Rozenfelds, Lauris Vītoliņš, Dita Lūse, Dace Lucia Kidda, Vitālijs Staņislavskis, Māris Upzars, Sarmīte Caune, Andris Vītols, Justīne Lūce un Emīls Braunbergs.

Katrs autors izstādē ir ielūgts kā suverēna un unikāla vērtība. Katra mākslinieka nacionālā identitāte, no kuras bieži vien izriet estētiskie principi, ir neatkārtojama vērtība, kas apvienojumā ar citu mākslinieku veikumu rada pilnīgu pasauli. Piederība noteiktam ģeogrāfiskam reģionam ietekmē gan reliģiskos, gan politiskos, ekonomiskos un tiesiskos uzskatus, kuru iespaidā mākslas darbi tiek radīti. Līdz ar to izstādē eksponētie darbi reflektē tēmas „GENESIS – pasaules radīšana” daudzveidīgo izpratni.

Izstādes koncepcija paredz katra mākslinieka individualitāti apvienot ar citu mākslinieku sniegumu, kas rada harmonisku un līdzsvarotu izstādes veselumu. Ikviena mākslinieka personīgais sniegums, to ietverot kopīgā izstādes ainā, veido stāstu par pašu galveno – par pasauli.

Neatkarīgi no tā, kādas teorijas vai pieejas atbalstītāji ir mākslinieki, svarīgs ir izstādes veidošanā uzdotais jautājums: kā radusies pasaule un kam tā pieder? Dažādu mākslas žanru savstarpējā mijiedarbībā būs rodams atšķirīgais viedoklis par pasaules radīšanu, tās uzbūvi un struktūru, lai varētu domāt par vienotas, humānas un universālas pasaules attīstību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti