Jūrmalā skatāma Laimas Akmentiņas jubilejas izstāde «Meži. Balsis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 4. marta līdz 27. martam Mākslinieku namā Jūrmalā skatāma Laimas Akmentiņas jubilejas izstāde „Meži. Balsis”, lsm.lv pavēstīja Mākslinieku nama vadītāja Agnese Bule.

Izstādē skatāmie darbi radīti laikā no 2011. līdz 2015. gadam. Ainavas lielākoties tapušas no vasaras iespaidiem Valmieras pusē. Dziedošie cilvēki radušies pēc 2013. gada Dziesmu svētkiem. Tēmu izvēle autorei ir likumsakarīga, jo māksliniece jau kopš bērnu dienām augusi meža klēpī, vēlāk dziedājusi vairākos koros.

Laima Akmentiņa ir Jūrmalas Mākslinieku biedrības biedre un skolotāja Jūrmalas Mākslas skolā un Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolā. Kopā ar audzēkņiem veido gleznieciskas animācijas. Glezno akrila un eļļas tehnikās. Aktīvi iesaistās plenēros un Jūrmalas Mākslinieku biedrības organizētajās izstādēs visā Latvijā. Regulāri piedalās Mākslas dienu, “Rudens” un Rīgas Lutera draudzes mākslinieku izstādēs.

Laima Akmentiņa 

Dzimusi 1965. gadā Rīgā.

Glezniecību studējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļā pie Viļa Ozola un Imanta Vecozola (1983–1990). Mācījusies J. Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā (1976–1983).

1996. gadā ieguvusi pedagoģijas maģistra grādu Latvijas Universitātē. 

Mākslinieces pēdējās personālizstādes ir bijušas Valmieras integrētājā bibliotēkā (2014), Kauguru pagasta bibliotēkā (2014), Kandavas kultūras namā „Vējaspārns” (2013) un Valmieras muzejā (2010). Māksliniece aktīvi piedalās arī Jūrmalas Mākslinieku nama rīkotajās akcijās un izstādēs. Piemēram, 2013. gadā Mākslinieku nama Latvijas 95. dzimšanas dienai veltītajā konkursa izstādē „Jā/NeAtkarība” ieguva pirmo vietu.

Par savas glezniecības vēstījumu māksliniece saka: „Vēstule ar meža vēja un sveķu smaržu. Notverts mirklis, kad dziedot esi tur iekšā viss. Meži, balsis ir tikai viena no valodām saņemtajā vēstījumā. Daudz rindu ierakstījuši cilvēki visapkārt – katrs savu un īpašu. Vēstule gaida atbildi...”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti