Kultūras ziņas

Latvijas dizaina pērles Rīgas centrā

Kultūras ziņas

Izskanējuši festivāla "Šalc" pirmie akordi

Dzintaros sācies laikmetīgās mākslas gadatirgus

Jūrmalā sācies laikmetīgās mākslas gadatirgus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

18.jūlijā Jūrmalā tiek atklāts laikmetīgās mākslas gadatirgus “Jūrmala Art Fair – 2018”, kurā līdzās lekcijām, laikmetīgās mākslas performancēm un meistarklasēm četras dienas būs skatāmi pasaulē atzītu mākslinieku darbi.

Laikmetīgās mākslas gadatirgus “Jūrmala Art Fair” Dzintaros notiek jau otro gadu, un pasākuma mērķis ir pasaules mēroga mākslas autoru darbus padarīt atpazīstamākus un mākslas kolekcionāriem pieejamākus Latvijā.

“Ir liela vēlme attīstīt mākslas tirgu Latvijā, jo ģeogrāfiski atrodamies ļoti ērtā teritorijā. Mūs apmeklē ļoti daudz tūristu, kas kolekcionē, ir gatavi iegādāties mākslas darbus,” skaidro gadatirgus rīkotāja Viktorija Zaiceva.

Četru dienu garumā bez maksas būs iespējams apmeklēt Itālijas, Krievijas un Tibetas modernās mākslas profesionāļu meistarklases un lekcijas. Tibetu gadatirgū pārstāv tradicionālās gleznošanas skolas – tanghku –mākslinieki, kas zīmējumus veido uz kokvilnas auduma.

“Tā ir unikāla un ļoti dārga gleznošanas metode. Krāsas nav ķīmiskas. Tās iegūst no gadsimtiem seniem akmeņiem.  Neliela lieluma darbam mākslinieks velta apmēram gadu,” skaidro mākslas kurators Žao Siu U no Tibetas. 

Pirmo reizi uz Latviju atvestas pasaulē atzītā amerikāņu kinorežisora Deivida Linča litogrāfijas. “Darbi tika izvēlēti sadarbībā ar dažādu galeriju vadītājiem un pašu režisoru, jo daudzi viņa darbi jau ir izstādīti citviet pasaulē,” skaidro Zaiceva. “Šeit ir izstādīti darbi no cikla “10 gadi”, kad Linčs nefilmēja kino. Izvērtējot estētiskās iezīmes, mēs atlasījām , mūsuprāt, piemērotākās litogrāfijas Latvijai.”

Latvijā pirmās Deivida Linča darbu iestādes ietvaros tiks rīkota īpaša interaktīva saruna ar režisoru, izmantojot “Skype”. Ņemot vērā atšķirīgo laika zonu un respektējot režisora dienas režīmu, tiešā translācija gan nebūs ilga. Sarunas tēma būšot saistīta ar meditāciju, jo Deivids Linčs kopš septiņdesmitajiem gadiem praktizē transcedentālo meditāciju.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti