Jūrmalā notiks ikgadējā izstāde-akcija-loterija «Gada NeDarbs – 2019»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jau septīto gadu, joku mēnesī – aprīlī – Bulduru Izstāžu nams kopā ar biedrību “RAD-DAR” aicina autorus dzīt jokus, radīt jaunus NeDarbus un atrādīt savus iepriekšējā gadā (gados) tapušos NeDarbus gadskārtējā izstādē-akcijā-loterijā “Gada NeDarbs – 2019”, medijus informē organizatori.

Izstādes koncepcijas pamatā ir nosaukumā ietvertā daudznozīmība un postmodernās mākslas ideja par robežlīniju nojaukšanu starp augsto jeb elitāro mākslu un populāro mākslu.

Autoram ir iespēja piedāvāt savu versiju par to, kas viņa izpratnē ir NeDarbs un kā atšķirt darbu no NeDarba vai arī neatšķirt.

Autori aicināti iesniegt tādus NeDarbus kā jokus, palaidnības, ēverģēlības un asprātības, kā arī tādus, kas pēc autora domām ir neizdevusies radošā iecere, neveiksmīga piedalīšanās kādā konkursā vai kas tāds, ko var uzskatīt par tehnisku kļūmi, nejaušību vai citu personu iejaukšanās rezultātā radušos nedarbu.

Autori aicināti savus NeDarbus atdāvināt izstādes apmeklētājiem (loterijai), taču organizatori norāda, ka autora vēlme atstāt NeDarbu sev tikšot respektēta. Ja uz kādu no NeDarbiem pieteiksies vairāk nekā viens pretendents, tad nedarba nākamais īpašnieks tiks izlozēts.

Labākais, lielākais, veiksmīgākais un pieprasītākais "Gada NeDarbs – 2019” tiks noteikts skatītāju balsojuma rezultātā un tā autors saņems pārsteiguma balvu no izstādes organizatoriem.

"Gada NeDarbs" laureāts varēs pretendēt uz personālizstādi Bulduru Izstāžu namā tuvāko gadu laikā.

NeDarbi Bulduru Izstāžu namā iesniedzami no 7. marta līdz 21. martam plkst. 17.00. Izstādes “Gada NeDarbs – 2019” atklāšana Bulduru Izstāžu namā notiks 1. aprīlī. Izstāde noslēgsies 16. maijā, Starptautiskajā Muzeju naktī. Plašāka informācija par izstādi un darbu iesniegšanu pieejama Bulduru Izstāžu nama “Facebook” lapā.

Pirmajā izstādē, 2014. gadā, autori par piedalīšanos saņēma “Žagarus”, 2015. gadā autori publiski tik apmācīti “Spraust dakšas”, 2016. gadā autori “Saņēma sukas” un arī sertifikātu par suku saņemšanu. 2017. gadā visiem dalībniekiem bija iespēja “Turēties rāmjos”. Bet 2018. gads bija no tiesas devīgs, jo visi NeDarba izstādes akcijas-loterijas autori tika pie “Lielākajām aplokšņu algām Latvijā”, ko apliecināja ar savu parakstu. 2019. gadā autoriem tika dota iespēja “Iet pupās”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti