Jūrmalā jau 10. jūras ainavai veltītā izstāde «Marina»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jūrmalas pilsētas muzejā 2. jūlijā plkst. 17 tiks atklāta jau 10. starptautiskā jūras ainavu izstāde „Marina”, lsm.lv pavēstīja Jūrmalas vēstures un mākslas biedrības priekšsēdētāja Baiba Māzere.

Jūrmalas pilsētas muzejs, Jūrmalas vēstures un mākslas biedrība rīko jūras tematikai veltītu starptautisku izstādi katru vasaru kopš 2006. gada. Izstādē tiek aicināti piedalīties Latvijas un ārvalstu mākslinieki, kuri strādā marīnas žanrā, izmantojot dažādas izpildījuma tehnikas. Lai šī jūras sajūta būtu vēl reālāka, izstādē aicināti piedalīties arī foto mākslinieki ar saviem darbiem. 2015. gada izstādē būs pārstāvēti Latvijas mākslinieki, kā arī Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Vācijas, Spānijas un Slovākijas marīnisti.

Mīlestību pret jūru savās gleznās atklāj Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors Kristaps Zariņš, profesori Pēteris Postažs un Aleksandrs Naumovs, Alberts Pauliņš no Tukuma Mākslinieku biedrības. Rīgu pārstāvēs tādi pazīstami mākslinieki kā Jānis Kalnmalis, Juris Ģērmanis, Jānis Anmanis, Silvija Meškone, Laine Kainaize, Vladimirs Kozins, Liene Martinsone, Uldis Zuters.

Plaši pārstāvēta ir Jūrmalas mākslinieku biedrība - gleznotāji Inese Ziemele, Maira Veisbārde, Nikolajs Drozdovskis, Jānis Veiss, Jānis Jēkabsons, Laima Akmentiņa, Benno Tālivalds, Olita Gulbe, Andrejs Ģērmanis, Ilze Laizāne, Nugzars Paksadze, Elizabete Meņģele, Voldemārs Krutins. Grafiķis Imants Ozoliņš, akvarelisti Jānis un Ieva Spalviņi, Baiba Māzere, Ivans Pustoškins, Egīls Šņore, kā arī Jūrmalas fotomākslinieki Atis Meibergs, Ina Inta Liniņa Ozoliņa, Ivars Krūmiņš, Jevgēņijs Pugins un citi.

Lietuvu pārstāv ekspresīvais gleznotājs Sauļus Kruopis (attēls: Sauļus Kruopis. Kūrortā) un mākslinieki Juozs Pranckevičus un Henriks Mazūrs. Slovākijas mākslinieks Miroslavs Buchers pazīstams no iepriekšējās ''Marinas'' ar savām lielformāta brīnišķīgajām Baltijas jūras ainavām. Spānijas mākslinieks Francisko Havjers Mendoza būs jaunatklājums Jūrmalas izstāžu apmeklētājiem. No Vācijas izstādē piedalīsies Brigita Tutelmane un Karina Stangle, kura jau pazīstama no iepriekšējo gadu marīnas izstādēm. No Igaunijas piedalīsies Natalja Kapajeva, bet Krieviju pārstāvēs Marina Kuzņecova un Jurijs Kirgizovs

10. starptautiskā jūras ainavu izstāde „Marina 2015” Jūrmalas pilsētas muzejā apskatāma līdz 2. augustam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti