Jūrmalā būs skatāma grafiķes Anitas Nikuļcevas personālizstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jūrmalas pilsētas muzeja kamīnzālē 30.augustā plkst. 17.00 tiks atklāta mākslinieces Anitas Nikuļcevas grafikas darbu izstāde “Pirmsākums”.

"Izstāde piesaista uzmanību kā ar savu koloristiku un smalko līniju ritmu, tā arī ar filozofiskajām pārdomām, kas radušās daudzajos ceļojumos iepazīstot cilvēkus un tradīcijas," norāda izstādes veidotāji.

"It viss, kas notiek pasaulē, pieņem apaļu formu - šī ir tēze, kas raksturo Anitas Nikuļcevas grafikas izstādi. Aplis kā visa pirmsākums, kas ietver sevī visu kopumu koncentrētību - dzīvības sākumu un fokusu perfekciju, simbolizē sēklu, no kuras attīstījies viss radītais un kurā tas atgriezīsies. Katrs darbs ir kā atsevišķš stāsts par dažādiem sapratnes līmeņiem, parādībām, procesiem  un sajūtām, kas norisinās cilvēka apziņā un zemapziņā," stāsta izstādes veidotāji. "Litogrāfijas un  augstspieduma tehnikās iespiestās lapas ar neierasti kolorītām izpausmēm brīžiem rada asociācijas par glezniecības klātbūtni. To tehniskie risinājumi, koloristika un filozofija balstās mākslinieces ceļojumos gūtajos iespaidos, tradīcijās un reliģijās balstītajos atklājumos. Tāpat arī viņai tuvā jūras tēma ir atstājusi nolasāmas atsauksmes grafikas darbos."

Anita Nikuļceva ir ieguvusi interjera dizainera kvalifikāciju Rīgas dizaina un arhitektūras koledžā, turpinājusi izglītoties Daugavpils Universitātē.  Kopš 2014.gada ir Grafikas kameras biedre, Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas biedre. Māksliniece piedalījusies izstādēs Rīgā, Daugavpilī un citviet Latvijā, kā arī Itālijā, Indonēzijā, Lietuvā, Polijā, regulāri piedalās grafikas plenēros. Viņas mākslas darbi atrodās Marka Rotko centrā Daugavpilī, Grafikas Kameras arhīvā Rīgā, Miasta Ostrowa Wielkopolskiego muzejā Polijā un citur.

Anitas Nikuļcevas personālizstāde “Pirmsākums” Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu iela 29, Jūrmala) skatāma līdz 30. septembrim.

Anita Nikuļceva. Mijkrēsla. 2018. Litogrāfija
Anita Nikuļceva. Mijkrēsla. 2018. Litogrāfija

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti