Jūrmalā atklās ukraiņu mākslinieces Daniellas Bilogrivas grafiku izstādi «Harmonija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

25. septembrī plkst. 15 Jūrmalas Mākslas skolas izstāžu zālē (Jaundubultos, Strēlnieku prospektā 30) tiks atklāta Odesas (Ukraina) 14 gadus jaunās mākslinieces Daniellas Bilogrivas grafiku izstāde „Harmonija”, lsm.lv pavēstīja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Inga Bika.

Izstādes patronese ir kultūras ministre Dace Melbārde, un pēc ministres ielūguma Daniella Bilogriva viesosies Latvijā, tiekoties ar Jūrmalas Mākslas skolas un Rīgas Ukraiņu vidusskolas audzēkņiem. Jaunā māksliniece piedalīsies izstādes atklāšanā Jūrmalā.

„Pirmo reizi, ieraugot Daniellas darbus Odesā, šķita, ka tos radījis pieaudzis, dzīvesgudrs, pieredzējis cilvēks, jo grafikas tehnika izstrādāta līdz pēdējai niansei. Tāpēc uzzinot, ka brīnumainās, saturiski ietilpīgās grafikas ar parastu lodīšu pildspalvu zīmējusi trīspadsmitgadīga meitene, radās vēlme šos mākslas darbus piedāvāt apskatei bērniem, jauniešiem, viņu vecākiem un skolotājiem arī Latvijā. Daniellai piemīt individuāla pasaules uztvere, kuru viņa savos mākslas darbos pauž, pievienojot pašas radītus tekstus, kas izsaka Daniellas tā brīža izjūtas saistībā ar zīmējumu. Esmu pārliecināta, ka Daniellas māksla iedvesmos daudzus Latvijas bērnus, mudinot pievērsties pašizteiksmei, attīstot un izkopjot savu meistarību. Ceru, ka Daniellas Bilogrivas izstāde veicinās Latvijas un Ukrainas savstarpējo sadarbību un ieinteresēs Latvijas jauniešus par Ukrainas vienaudžu dzīvi,” norāda kultūras ministre.

Izstāde „Harmonija” ir Daniellas Bilogrivas pirmā personālizstāde ārzemēs. Viņa zīmē kopš divu gadu vecuma, bet piecu gadu vecumā sāk apmeklēt bērnu radošā centra „Divosvit” („Brīnumainā pasaule”) mākslas studiju. Daniellai ir bijušas četras personālizstādes Odesā. Jaunā māksliniece šobrīd mācās Odesas 122. skolas 8. klasē.

Izstādē skatāmi 54 Daniellas grafikas darbi, kas zīmēti ar melno pildspalvu, vairāki no tiem veikti jauktā tehnikā. Daniellas darbu saturs ir cilvēku savstarpējās attiecības, daba, dzīvnieki. Turklāt jaunā māksliniece ikvienam no saviem zīmējumiem pievienojusi nosaukumu un komentāru, kas nozīmīgi papildina mākslas darbu saturu. Izstādes darbi apliecina jaunās mākslinieces vērīgumu un talantu saskatīt un attēlot izteiksmīgo sev apkārt – ne vien realitātē redzamo, bet arī iztēlē radīto pasauli.

Izstāde būs apskatāma Jūrmalas Mākslas skolā no 25. septembra līdz 25. oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti