Jūrmalā atklās pilsētas muzeja krājuma izstādi «Mežs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jūrmalas pilsētas muzejā 4. oktobrī plkst. 16.00 tiks atklāta izstāde “Mežs” no Jūrmalas pilsētas muzeja mākslas krājuma.

Izstādē „Mežs” ir iekļauti ne tikai Jūrmalas pilsētas mākslinieku − Miervalda Ķemera, Jāņa Veisa, Andreja Ģērmaņa un citu autoru meža ainavas, bet arī tādu latviešu klasiķu darbi kā Riharda Zariņa, Ludolfa Liberta, Kārļa Saukas mākslinieciskais mantojums.

A. Auziņa “Vilces parks”, 1982., kartons/guaša
A. Auziņa “Vilces parks”, 1982., kartons/guaša

"Mežs un koki ir neatņemama Jūrmalas ainavas sastāvdaļa. Pludmali ieskauj kāpas ar priežu meža joslu, kas, attālinoties no krasta līnijas, pāraug jauktu koku mežos. Tas nav izrauts fragments no apkārtējās ainavas, tas ir kaut kas svēts un saudzējams, bez kā cilvēku eksistence uz šīs planētas nebūtu iespējama. Katra mākslinieka radītais meža tēls ir atšķirīgs. Tēlojums var iegūt simbola nozīmi, paust nacionālu dabas izjūtu vai arī reālistiski atveidot ainavu ar tās bagātajām krāsu un gaismas spēlēm. Šo pārliecību un atklāsmi mēģināsim izprast izstādē "Mežs", kas veidota no Jūrmalas pilsētas muzeja mākslas krājuma darbiem," norāda izstādes veidotāji.

Ludolfs Liberts “Bērzi”, 20.gs.20.gadi, kartons/eļļa.
Ludolfs Liberts “Bērzi”, 20.gs.20.gadi, kartons/eļļa.

Izstāde būs apskatāma no 4.oktobra līdz 26.novembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti