Jūras svētkos Liepājā ar savu pienesumu piedalās mākslas plēnēra dalībnieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Liepāja 9.jūlijā svin Jūras svētkus, kuru laikā brīvā dabā būs skatāmi un nopērkami starptautiskajā gleznotāju un zīmētāju plenērā „Pilsēta un jūra” tapuši darbi. Plenērā šogad piedalās 32 mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Šveices.

Plenērs „Pilsēta un jūra” Liepājā notiek 21. reizi, bet jau desmit gadus viena no plenēra tēmām ir „Liepājas marīna”.  Jūras tēma organiski iederas Jūras svētkos, uzsver mākslinieks un plenēra rīkotājs Aivars Kleins.

„Mēs šajā lielajā pasākumā būsim ar savu kultūras pienesumu. Jau pats plenērs ir ekstrēms pasākums, kas saistāms ar brīvdabu, tāpēc izstāde organiski iekļausies un būs brīvdabā. Būs iespēja redzēt gandrīz visus darbus, jo vēlāk tie tiek atlasīti un paliek viens. Katru reizi tos vēlāk izstāda Liepājas muzejā. Jūras svētkos būs daudz apmeklētāju, domāju, ka visi mēs būsim tikai ieguvēji,” saka Kleins.

Kā ik gadu, arī šogad Jūras svētkus Liepājā atklās ar piemiņas brīdi bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem. 

Tradicionāli ar savu piedāvājumu liepājniekus un Liepājas viesus svētkos priecēs amatnieku un mājražotāju tirgus, kurā varēs iegādāties dažādus labumus visas dienas garumā. Muzikālo baudījumu sniegs Normunds Rutulis un "Zvejnieku dēli", Aminata, grupa “Dakota”, Dailes teātra aktieru ansamblis “Ilga” ar koncertprogrammu “Mīļā, mans kuģis tālu jūrā”, grupa “Cepums”, kā arī mūziķi Rassells un Sabīne Berezina. Mazajiem liepājniekiem organizatori ir sarūpējuši bērnu programmu, savukārt aktīvās dzīves piekritēji varēs piedalīties netradicionālajās sporta spēlēs un vērot kanālā notiekošās laivu sacensības.

Paraēli Jūras svētkiem ikviens interesents aicināts baudīt 10.starptautiskā ielu teātru festivāla “Zeme.Debess.Jūra.” piedāvājumu. Svētkos ieradīsies arī Neptūns, bet par svētku noskaņu gādās Austere, Nāriņa, Dēmetra un Zvejnieka dēls. Pasākuma dienas daļu vadīs Liepājas teātra aktrise Samira Adgezalova un neatkarīgais aktieris Āris Matesovičs, vakara programmas vadītājs būs Dailes teātra aktieris Lauris Subatnieks.

Svētku programma pieejama šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti