Jūgendstila muzejā skatāma izstāde par Rīgas sinagogu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 4.marta līdz 24. maijam muzejā "Rīgas Jūgendstila centrs" aicina iepazīt izcilu jūgendstila arhitektūras pieminekli - sinagogu Peitavas ielā. Ēkas 110 gadu jubilejai veltītajā izstādē būs iespēja izzināt sinagogas celtniecības vēsturi, kā arī ebreju kultūras mantojumu.

Rīgas sinagoga ir ne tikai ebreju kopienas garīgās dzīves centrs, bet arī viena no skaistākajām jūgendstila celtnēm Rīgā un valsts nozīmes kultūras piemineklis. Ēkas projektu izstrādāja un īstenoja divi arhitekti - Vilhelms Neimanis un Hermanis Zeiberlihs. 1941.gada jūlijā, kad pēc nacistiskās Vācijas karaspēka ienākšanas Rīgā visas pilsētas sinagogas tika nodedzinātas, sinagoga Peitavas ielā vienīgā netika iznīcināta.

Izstādē "Jūgendstila pērle - Rīgas sinagoga" pirmo reizi eksponēts oriģinālais ēkas projekts, sniegts ieskats par sinagogas restaurāciju un ebreju kultūras mantojumu kopumā.

Izstādi papildinās Sergeja Kravtsova (Ebreju universitātes Ebreju mākslas centra vadītājs, Jeruzaleme) lekcijas par sinagogu vēstures tēmu 2.martā Ebreju kopienas namā, 3.martā Latvijas Mākslas akadēmijā un 4.martā Peitavas ielas sinagogā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti