Jelgavā - ledus skulptūras un iespēja apmeklēt hercoga kapenes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Nedēļas nogalē Jelgavā notiek Ledus skulptūru festivāls. LLU pārstāve Ilvija Gaidukoviča stāsta, ka tā laikā interesentiem piedāvā apskatīt arī Jelgavas pili un hercogu kapenes. Parasti tās atvērtas apmeklētājiem tikai vasaras sezonā.

Nedēļas nogalē Jelgavā notiek Ledus skulptūru festivāls. Šā gada tēma "Mistērijas" izvēlēta, jo pēdējā laikā daudz tiek diskutēs par 2012.gada nogalē gaidāmajām maiju kalendāra beigām un pārmaiņām pasaulē, tāpēc mākslinieki tika aicināti darbos atspoguļot savu redzējumu.

Šogad ledus skulptūru festivāla vēsturē piedalās rekordliels mākslinieku skaits no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Ukrainas, Bulgārijas, Lielbritānijas, Polijas un Norvēģijas. Festivāla dalībnieku vidū ir pieredzējuši ledus tēlnieki, kas pierādījuši savas prasmes iepriekšējos festivālos, kā arī Jelgavā vēl nebijuši mākslinieki.

Kopumā 40 mākslinieku veidotajiem ledus darbiem tiek izmantotas vairāk nekā 45 tonnas pārtikas ledus. Savukārt tēlniecības materiāli, kuri iegūti no Jelgavas ūdenskrātuvēm, pārtop papildu ledus objektos - ledus bārā, foto skulptūrā un astoņus metrus augstā ledus slidkalniņā, kas ir festivāla populārākais un pieprasītākais objekts mazo skatītāju vidū.

Festivāla laikā interesenti varēs apskatīt arī Jelgavas pili un hercogu kapenes. Tā ir unikāla iespēja, jo parasti tās atvērtas apmeklētājiem tikai vasaras sezonā. Latvijas Lauksaimniecības universitātes pārstāve Ilvija Gaidukoviča stāsta, ka ir vērts Jelgavā pavadīt visu dienu, vispirms apskatot pili un tad dodoties vērtēt izgaismotās ledus skulptūras. Brīvdienu piedāvājums veidots atkārtoti lielā interesentu skaita dēļ pagājušajā gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti