Jauno mediju mākslas festivāls Liepājā pulcē studentus, māksliniekus, kritiķus un ekspertus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 2. līdz 7.novembrim Liepājā norisināsies jauno mediju mākslas festivāls „iWeek”, kurš vienkopus pulcēs studentus, topošos un jaunos māksliniekus, jauno mediju ekspertus, mākslas kritiķus, pētniekus no Latvijas un citām Eiropas valstīm. Visas nedēļas garumā Liepājā notiks radošās darbnīcas un citi pasākumi, kas būs pieejami ikvienam interesantam.

Anna Trapenciere ir atbildīga gan par saturu, gan par pašas „iWeek” nedēļas norisēm. Kā galveno ieguvumu šādai kopā būšanai, kas Liepājā notiek jau septīto reizi, Anna min iespēju satikties jauno mēdiju māksliniekiem un ekspertiem klātienē.

Tikmēr programmas „Jauno mediju māksla” direktore Santa Valivahina stāsta, kā radās ideja par „iWeek: „Šī ideja radās māksliniecei un jauno mediju programmas dibinātājai Aijai Druvaskalnei–Urdzei, lai Liepāja uz vienu nedēļu kļūtu par izglītības un kultūras epicentru starptautiskā mērogā. Tas ir radošs pienesums Liepājas izglītībai un kultūrai.”  

„iWeek” nedēļa jau pirmdien, 2.novembrī, sāksies ar konferenci – mākslas un zinātnes simpoziju „Augsnes nākotne” (Soil Future). Pasākumu producente Anna Trapenciere atklāj, kādi vēl notikumi gaidāmi: “Vēl būs darbnīcas jaunajiem, topošajiem māksliniekiem un mākslas studentiem. Būs publiskie tikšanās vakari. Iecerētas arī video un  īsfilmu demonstrācijas, īpaši izceļot mūsu absolventus – Jāni Jankevicu, Pēteri Riekstiņu un Robertu Vītolu.  4.novembrī būs atvērtā ideju telpa Andra Vētras vadībā.”

Savukārt piektdien, 6.novembrī, būs apskatāma „iWeek” izstāde, kurā piedalīsies gan latviešu, gan ārvalstu jaunie un topošie mākslinieki. Būs arī izstādīti darbnīcu rezultāti un notiks performanču programma, atklāj Anna. Iesākot pagājušā gada tradīciju, sestdien notiks atvērto durvju diena ģimenēm ar bērniem.  

Kopumā „iWeek” nedēļai pieteikušies aptuveni 80 dalībnieku no Latvijas, Nīderlandes, Lielbritānijas un citām valstīm. Viņu radošo darbošanos papildinās arī citi interesenti, kam būs iespēja apmeklēt Liepājā šonedēļ rīkotos pasākumus.

Starptautisko jauno mediju mākslas festivāla nedēļu organizē Liepājas Universitātes mākslas pētījumu laboratorijas “MPLab” un elektroniskās mākslas un mediju centrs “E-LAB”, ES programma "Radošā Eiropa", "Erasmus+" un VKKF.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti