Jaunizveidotā galerijā «Smiļka» notiks Semjona Haņina un Romana Korovina izstāde «Vēstule»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Jaunā galerijā "Smiļka", kas atrodas Āgenskalnā, no 22. jūnija līdz 11. jūlijam būs skatāma Romana Korovina un Semjona Haņina izstāde "Vēstule", informēja galerijas pārstāvji.

Romans Korovins par izstādi teic: “Izstādes tēma ir par dzīvi un atkārtošanos. Par ritmu. Lielā atkārtošanās, kāda ir dabā, un sīkāki, personiskāki rituāli. Vasara, ziema, vasara, ziema, divas tulpes izdīgst, uzzied katru gadu vienā un tajā pašā vietā. Sieva vāc nātres pavasarī, vienā un tajā pašā vietā, katru gadu no jauna. Tam klāt nāk jutekliskie iespaidi – automobilis, kas šķērso majestātisku ziemas ainavu gar sasalušu upi, lielais sastingums un mazā, sevī noslēgtā kustība. Ziemā ir grūti iztēloties vasaru, savukārt vasarā neiespējami iedomāties decembra šķīdoni. Cilvēks Kanāriju salās raksta – nu, vai arī saņem – vēstuli no "Ziemeļiem".

Nav svarīgi, par ko ir vēstule; svarīgi, ka mirkļa poētika padara brīdi dzīvu, savieno vietas un laikus vienā veselā.”

Izstādes atklāšana paredzēta 22. jūnijā pulksten 18.00, ievērojot epidemioloģiskos drošības noteikumus. Izstādi veidos Romana Korovina gleznas, Semjona Haņina dzeja un Jāņa Berga mūzika.

"Smiļka" ir kultūrbāra "Balodis" vasaras projekts – galerija, ko radījusi Anna Miesniece ar arhitekta Krista Ernstsona, tēlnieka Jāņa Berga un mākslinieces Luīzes Rukšānes līdzdalību.

"Smiļka" atrodas arhitekta Modra Ģelža projektētajā ēkā Eduarda Smiļģa ielā 34a.

Kā norāda galerijas veidotāji, tā radīta, lai "bagātinātu Pārdaugavas kultūrainavu un lai 2021. gada vasarā būtu vēl viena vieta, kur satikties, uzkavēties un apmainīties idejām".

Galerijā "Smiļka" vasaras laikā plānots īstenot 5 izstādes, ko veido 5 mākslinieku pāri – Luīze Rukšāne un Jānis Krauklis, Romans Korovins un Semjons Haņins, Miķelis Mūrnieks un Armands Freibergs, Estere Grāvere un Agnese Čemme, Ieva Putniņa un Hanele Zane Putniņa. Katra izstāde tiks veidota, mijiedarbojoties diviem vienas paaudzes māksliniekiem.

Galerijas izveidotāja Anna Miesniece atzīmē: “Mūsu meistari, kas strādā mākslas jomā, ir pasaules līmeņa profesionāļi, viņu meistarība mudina mani meklēt ar vien jaunas vietas, kur mēs varam izstādīt viņu darbus. Arhitekta Modra Ģelža projektētais mūzikas muzejs, manuprāt, ir šīs vasaras reāls atradums.“

Līdzās izstādei darbosies veikals un kafejnīca. Darba laiks darba dienās 15.00 – 22.00 (izņemot pirmdienu) un brīvdienās 12.00 – 23.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti