Jaunieši no Latvijas piedalās triennālē «Eksperimenta!» Tallinā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No 20.oktobra līdz 3.decembrim Tallinā notiks starptautiskā laikmetīgās mākslas triennāle "Eksperimenta!" ” kurā jaunie autori no 10 valstīm prezentēs savus darbus par tēmu “Māksla un ekonomika”. Latviju izstādē pārstāvēs 11 jaunieši ar deviņiem īpaši triennālei veidotiem darbiem.

Starptautiskās laikmetīgās mākslas triennāles "Eksperimenta!" atklāšana notiks 20.oktobrī Tallinas Mākslas zālē, un līdz 3.decembrim būs apskatāmi vairāk nekā 70 darbi par tēmu “Māksla un ekonomika”, kurus radījuši jaunieši no 14 līdz 21 gada vecumam. Triennālē piedalās jaunie autori no Vācijas, Krievijas, Brazīlijas, Slovēnijas, Kanādas, Turcijas, Somijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

“Starptautiskā laikmetīgās mākslas triennāle "Eksperimenta!" ir vērienīgs mākslas pasākums jauniešiem, kas ir kā atspēriena punkts jaunām idejām un eksperimentiem laikmetīgās mākslas laukā, varētu teikt, ka tā ir “mazā Venēcijas biennāle jauniešiem," stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra Vizuālās mākslas izglītības eksperte Ilze Kupča.

Latvijas jaunie autori meklējuši izteiksmes veidus, kā paust savu attieksmi, reflektējot par laiku, naudu, materiālo pasauli, sabiedrību, un izcelt tās vērtības, kuras pašiem šķiet nozīmīgas un aktuālas šobrīd. Dalība laikmetīgās mākslas triennālē jauniešiem nozīmē jaunu, starptautisku pieredzi, kā arī iespēju saprast laikmetu savu vienaudžu acīm.

"Eksperimenta!" ietvaros notiek arī starptautiska fotodarbnīca un daudzveidīgi izglītojoši pasākumi.

Jaunie mākslinieki no Latvijas Starptautiskajā laikmetīgās mākslas triennālē "Eksperimenta!" piedalās jau trešo reizi. Latvijas pārstāvniecību šajā pasākumā organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti