Kultūras ziņas

Bišu stropu kultūra Rīgas Latviešu biedrības namā

Kultūras ziņas

"No Lielrīgas līdz Pierīgai" Arhitektūras muzejā

Kristīnes Martinovas iedomu tēli izstādē "Es gribu visu"

Jaunās ilustratores Kristīnes Martinovas iedomu tēli izstādē «Es gribu visu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Manas domas brīvība nav ieliekama rāmī, bet iet "pāri robežām" – tā  savu pirmo personālizstādi "Es gribu visu" komentē jaunā ilustratore Kristīne Martinova. Tušas zīmējuma tehnikā veidots lielformāta darbs, kurā autore ļāvusies brīvai fantāzijai zīmēt visu, kas ienāk prātā, ir galerijā "Istaba" atklātās izstādes centrālais notikums.

Kristīne Martinova ir ilustratore, kuru aizrauj dažādu tēlu raksturu zīmēšana. Viņa ilustrējusi Arno Jundzes, Ilmāra Šlāpina un vairāku citu autoru grāmatas. Strādājot pie izstādes "Es gribu visu", Martinova prāto, ka viņai būtiski attēlot sava prāta vulkānu, bez izpucēta koncepta. Lielformāta tušas zīmējumu siena ir autores stāsts par sevi radošā procesā.

"Tās ir manas domas, kuras esmu pārvērtusi dažādos tēlos, un viņi nāk ārā man brīvi un veido savu pasauli, kustību un plakano telpu aizpildot ar savu darbību, jautrību. Viņi tur skraida, ir tādi, kas kož viens otram. Gribēju dabūt tādu plūdumu zīmējot un daudz nedomāt par tēliem, kas atkārtojas, bet drīzāk radīt jaunus tēlus," stāsta māksliniece.

Apmeklējot izstādi, var mobilajā ierīcē lejuplādēt lietotni, kurā Kristīnes Martinovas zīmētos tēlus iespējams vērot jaunā papildinātās realitātes mākslas platformā "ART+".

"Man ļoti patīk Kristīnes vēlme pateikt daudz un nebaidīties eksperimentēt," par redzēto izstādē teic mākslas zinātniece, izstādes apmeklētāja Inese Baranovska. "Tas ir brīnišķīgi, jo jaunam cilvēkam ir jāeksperimentē, jāļaujas eksperimentu brīvībai un nedrīkst sevi ierobežot."

"Es gribu visu" ir Kristīnes Martinovas pirmā personālizstāde, kas notiek zīnu – mazas tirāžas un formas žurnālu – un mazo izdevēju festivāla "Sābrs" programmā.

Kā skaidro ilustratore, festivāla "Sābrs" pārstāve Rebeka Lukošus: "Tā būs tāda platforma mazajiem izdevējiem, kur satikties savā starpā un parādīt to, ko darām, arī plašākai auditorijai."

Martinovas fantāzijas tēlus galerijā "Istaba" varēs sastapt līdz augusta vidum.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti