Kultūras ziņas

No ledus top pasaules brīnumi

Kultūras ziņas

Izstāde par skeletona karaļiem

Līvānos skatāma izstāde "Mašīnas"

Jaunā māksliniece Sintija Kampāne piedāvā mašīnām veltītu izstādi Līvānos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

“Mašīnas” – šādu nosaukumu savai pirmajai personālizstādei devusi Jēkabpils māksliniece un dzejniece Sintija Kampāne. Viņas radošais veikums aplūkojams Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas izstāžu namā.

"Neparedzama savā galīgumā. Vienlaikus tā ir mašīna ar atmiņu par aizgājušu laikmetu," - tā savā personālizstādes pieteikumā darbos atainotās mašīnas raksturo jaunā māksliniece Sintija Kampāne. Jēkabpiliete glezno jau kopš bērnības un ir nodibinājusi ciešu draudzība ar Līvānu puses māksliniekiem. Tā Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas izstāžu namā nonākušas 11 viņas gleznas.

"Man iepatikās Sintijas darbi un domāju, ka laiks uzaicināt viņu arī pie mums," saka Līvānu Mūzikas un mākslas skolas pārstāve Inese Butlere. "Sintija jau ir izaugusi, jāsaka, jau ir kļuvusi nopietna jauniete. Māklsiniece, dzejniece. Un šobrīd var redzēt - tā ir faktiski tāda viņas pirmā personālizstāde."

Visi darbi gleznoti eļļas tehnikā uz kartona. Lai gan izstādes nosaukums vēsta, ka vienojošā tematika ir mašīnas, gleznās atainoti dažādi transportlīdzekļi: no vilcieniem līdz pat kuteriem un lauku darbu tehnikai. Katrs no tiem sevī slēpj kādu īpašu atmiņu stāstu.

"Ja saimnieks uzlūko šo mašīnu, kas atrodas koka pavēnī, tad viņam noteikti raisās atmiņas un viņa ir mēģinājusi šīs atmiņas padarīt dzīvas arī mums," turpina Butlere. "Mani ļoti pašu personīgi pārsteidz tas Sintijas ārējais trauslums ar šo interesi par tik nopietnām lietām kā mašīnām. Pie tam šīs mašīnas viņa attēlo ļoti krāsaini. Ļoti tādas pieejamas un mīļas."

Izstāde Līvānos skatāma vēl līdz 20. februārim, pēc tam to nomainīs kādas Rīgā dzīvojošas ķīnietes mākslas darbi, bet plašāku informāciju par to līvānieši pagaidām tur noslēpumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti