Jaunā izstāžu sezona Rotko mākslas centrā - sarunas par pamatvērtībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā 13.februārī tiks atklāta jaunā izstāžu sezona. Būdamas filozofiskas, nedaudz nopietnas un viegli patriotiskas, jaunās sezonas izstādes runās ar skatītāju par pamatvērtībām - ģimeni, mīlestību, dzimteni.

No 13.februāra līdz 12.aprīlim Marka Rotko mākslas centrā būs skatāma izstāde "Latvijas ainava" - piecu Latvijas laikmetīgās autorfotogrāfijas stāstu kopums. Izstādes virstēma ir ainava, kas ir virsma kontemplatīvam skatienam, skatuve īpatnam vai ikdienišķam notikumam, kā arī katalizators indivīda tapšanai par to, kas viņš kļūst kādas konkrētas ainavas ieskauts. Šie pieci fotostāsti ieskicē jaunu paradigmu Latvijas autorfotogrāfijā, kurai ir raksturīga novēršanās no konvencionāli skaistā un pievēršanās ikdienišķajam, personīgajam un šķietami nesvarīgajam ainavā.

Attēls: Iveta Vaivode. No sērijas "Klēpis"

Izstāde "Vārti uz Kurzemi" ir 2014.gada Kurzemes mākslas un dzejas dienu ceļojošā izstāde, kas apkopo visdažādākos mākslas veidus un atšķirīgas mākslinieku paaudzes, parādot mākslas virzību, kas aktuāla šajā Latvijas reģionā. Tā sniegs nelielu ieskatu mākslas procesos, kurus iedvesmo mākslinieki, kas savu iedvesmu rod Kurzemē. Izstāde skatāma no 13.februāra līdz 12.aprīlim.

Attēls: Pēteris Taukulis "Kurzemnieces figūra"

Kolekcijā "Četras izstādes" ir Vijas Zariņas, Kaspara Zariņa, Paulas Zariņas un Martas Zariņas-Ģelzes patstāvīgi veidotas personālizstādes, katra ar savu, autora izvirzītu radošo uzdevumu un stāstu. Savukārt projekta lielākais izaicinājums - gan ekspozīcijās, gan interpretācijās - ir turēties drošā attāluma no ģimenes un Zariņu dzimtas sentimenta un pievērsties tikai mākslai. Izstāde Marka Rokto mākslas centrā skatāma no 13.februāra līdz 12.aprīlim.

Attēls: Vija Zariņa "Marta", audekls, eļļa, 2015 

No 13.februāra līdz 1.martam aplūkojama izstāde "Televīzija. Mēs esam savējie". Tā ir mākslas foto izstāde par godu Latvijas Televīzijas 60 gadu dzimšanas dienai. Izstādē Valta Kleina fotogrāfijās iemūžinātas 14 spilgtas Latvijas Televīzijas personības, kuras simbolizē dažādus laikus, bet vienotas un nemainīgas sabiedriskā medija vērtības un nesaraujamo saikni ar savu valsti un tautu.

Attēls: Valta Kleina fotogrāfija no sērijas "Televīzija. Mēs esam savējie"
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti