Kultūras ziņas

Top LTV šovs "Vēl laimīgāku Jauno gadu!"

Kultūras ziņas

Lēno deju vakari fon Stricka villā

Atklāta "Jarmarka 2017"

«Jarmarkā» – gan vairāk pircēju, gan tirgotāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Otrdien, 19. decembrī, Latvijas Mākslas akadēmijā atklātā ikgadējā studentu darbu izstāde un gadatirgus “Jarmarka” šogad notiek jau 15. reizi, un tās rīkotāji atzīst, ka interese gan no pircēju, gan tirgotāju puses ik gadu tikai pieaug. Katrā ziņā – tik daudz mākslas darbu vienā vietā Latvijā var redzēt tikai reizi gadā.

Ikgadējo “Jarmarku” joprojām var saukt par lielāko mākslas tirgu Latvijā. Tās ir dienas, kad Mākslas akadēmijas studenti ne tikai var izrādīt savus darbus, bet arī tos pārdot. Šoreiz tas notiek jau 15. gadu.

Sākotnēji “Jarmarka” bija tikai dažu entuziastu atļaušanās, bet pēdējos gados tajā pārstāvēti vairāk nekā 300 jauno mākslinieku ar tūkstošiem darbu. Te ir tēlniecība, rotas, tekstils, kā arī glezniecība. Akadēmijas profesors Aleksejs Naumovs uzsver, ka darbi līdz ar gadiem ir palikuši krāsaināki.

“Jarmarka” vienmēr ir lepojusies ar demokrātisku cenu politiku. Tomēr, ņemot vērā, ka akadēmijas maģistrantu un doktorantu vidū ir jau atzīti mākslinieki, darbu cenu diapazons ir ievērojams.

Tieši tādēļ “Jarmarkā” par dažiem eiro var iegādāties gan studenta skici, gan arī iztērēt vairākus simtus par lielformāta gleznu. Katrā ziņā – te ir māksla dažāda biezuma makiem. Šogad tas viss būs pieejams līdz 30. decembrim ar pārtraukumu Ziemassvētku laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti