Japāņu mākslinieks izrok milzīgu bedri Esplanādē un aicina tajā apgūt vēsturi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Japāņu mākslinieks Nišī Masāki kopā ar jaunajiem latviešu māksliniekiem Andri Maračkovski un Ernestu Šteinboku izracis Esdplanādē milzīgu bedri, kurā iepazīstinās bērnus un jauniešus ar kultūrslāņu atsegumiem, kā arī izrādīs izrakumu laikā atrastos priekšmetus, kaulus un minerālus.

Mākslinieki sestdien, 6. septembrī, no plkst. 17 līdz 23.30 aicinās bērnus piedalīties akcijā un paņemt līdzi viņiem svarīgus priekšmetus, kurus varēs uz mūžīgiem laikiem atstāt zem zemes Esplanādē, tā veidojot īpašu saikni starp pilsētu un cilvēku. Pusnaktī mākslinieks Nišī Masāki noslēgs akciju un bedri aizbērs.

Nišī Masāki dzimis 1946. gadā Hirosimā, Japānā, – vienu gadu pēc tam, kad ASV virs pilsētas nometa atombumbu. Mākslinieks studējis Tokijā.

Mākslinieks ir saņēmis augstas godalgas par darbu Japānā, viņa darbi atrodas Parīzē, Nairobi, Bombejā, Rīgā un daudzviet citur pasaulē. Latvijā Nišī Masāki ir piedalījies vairākās grupu izstādēs, īpaši veiksmīga bijusi viņa dalība Rīgas tēlniecības kvadriennālē 2000. gadā. Mākslinieks viesojas Latvijā jau piekto reizi.

„Nišī ir Japānas mūsdienu mākslas klasika, un meistardarbnīcā radītā instalācija Rīgā ir notikums Latvijas mākslas dzīvē,” iepriekš norādīja  Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Aigars Bikše.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti