Japāņu mākslinieks atvērs pazemes stāstu skolu Esplanādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 3. līdz 6. septembrim mākslinieks Nishi Masaaki kopā ar Andri Maračkovski un Ernestu Šteinboku Esplanādē izraktā bedrē atvērs pazemes stāstu skolu. Bedrē tiks aicināti skolnieki, vēstures studenti un vēsturnieki.

Esplanādē vairākas dienas noris izrakumi, kuri ir saistīti ar japāņu mākslinieka Nishi Masaaki un latviešu jauno mākslinieku Andra Maračkovska un Ernesta Šteinboka darbību. Tiek veidota interaktīva instalācija atklājot zemes slāņus un priekšmetu paliekas, kuras nogulējušas zemē un kurās var izlasīt Rīgas pilsētas vēstures stāstus. No 3. līdz 6. septembrim mākslinieki veidos komunikāciju ar sabiedrību, izraktajā bedrē atverot pazemes stāstu skola.

Baltās nakts ietvaros 6. septembrī meistardarbnīca noslēgsies, pusnaktī bedri aizberot.

Nišī meistardarbnīca norisinās no 29. augusta līdz 6. septembrim. Meistardarbnīca ir sadarbības projekts starp Latviju un Japānu un norisinās "Rīga 2014" kultūras galvaspilsēta ietvaros.

Nishi Masaaki radītā māksla balansē starp radīšanu un neradīšanu, un šis būs viens no daudzajiem zem zemes apraktajiem mākslas darbiem. Nishi ir piedalījies daudzos starptautiskās izstādēs kā Echigo Tsumari trianālē Japānā un viņa darbi ir atrodas daudzās pasaules valstīt kā Francijā, ASV, Indijā u.c.

Nišī Masaaki savā radošajā praksē izmanto plašu klāstu netradicionālu metožu, lai tīri praktiskā veidā noskaidrotu mijiedarbību starp dažādiem mākslīgi radītiem objektiem un dabu. Viena no Nishi tehnikām ir apglabāt priekšmetus līdz pat vairākiem gadiem, tā piešķirot virsmai jaunu faktūru.

„Nishi ir Japānas mūsdienu mākslas klasika, un meistardarbnīcā radītā instalācija Rīgā ir notikums Latvijas mākslas dzīvē,” saka Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Aigars Bikše.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti