Jānis Blanks saņem Bratislavas ilustrāciju biennāles «Zelta ābolu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

25. oktobra vakarā Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā pirmo reizi latviešu mākslinieks saņēmis vienu no nozīmīgākajām ilustratoru balvām pasaulē – Bratislavas ilustrāciju biennāles (BIB) ''Zelta ābolu''. Ilustrators Jānis Blanks prestižo balvu ieguvis par Artura Gobas dzejoļa “Zemes vēzis” ilustrācijām (Liels un mazs, 2017), paziņojumā medijiem informē Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomes birojs.

Jānis Blanks ticis vērtēts lielā konkurencē – biennālē šogad piedalās 416 mākslinieki no 47 valstīm ar 3056 ilustrācijām.

Apjomīgajai izstādei ierādīta cieņpilna vieta – monumentālā Bratislavas pils Donavas upes krastā.

Uzvarētājus izraudzījās starptautiska žūrija, kuras darbā šogad piedalījās LMA profesors Aleksejs Naumovs.

Bratislavas ilustrāciju biennāle (BIB) pirmoreiz notika 1967. gadā. Biennāli atbalsta Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija (UNESCO) un Starptautiskā bērnu un jaunatnes literatūras padome (IBBY), kā arī Slovākijas Kultūras ministrija.

BIB apbalvojumos ir 11 balvas. Par unikālu un izcilu ilustrāciju tiek pasniegta galvenā balva jeb ''Grand Prix''. Vēl ir pieci ''Zelta āboli'' un piecas bronzas goda plāksnes un izdevējiem – viens Goda diploms.

Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome, kas ir IBBY Latvijas nodaļa, izmanto šo iespēju parādīt Latvijas mākslinieku talantu starptautiskajā izstādē kopš 1993. gada.

Katra valsts var piedalīties ar 15 dalībniekiem. ''BIB 2019'' piedalās Jānis Blanks, Anete Bajāre-Babčuka, Elīna Brasliņa, Rūta Briede, Ieva Jurjāne, Anete Melece, Gundega Muzikante, Anita Paegle, Juris Petraškevičs, Krišs Salmanis, Indra Sproģe, Gita Treice, Anna Vaivare, Māra Viška un Mārtiņš Zutis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti