Jaņa Rozentāla izstādes pēdējā dienā apmeklētāji gatavi gaidīt garā rindā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Izstādes “Janis Rozentāls (1866–1916). Māksla un tehnika” pēdējā dienā pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas bija vērojama gara apmeklētāju rinda.

Izstāde muzeja galvenajā ēkā Rīgā, K. Valdemāra ielā 10, bija skatāma no 13.augusta līdz svētdienai, 30.oktobrim. Izstādes pēdējās dienas pēcpusdienā pie muzeja ēkas bija vērojama vairāku desmitu apmeklētāju rinda.

Muzeja apmeklētāji bija gatavi gaidīt rindā, neraugoties uz svētdienas lietaino laiku.

Arī visā izstādes laikā kopš augusta tā bija ļoti apmeklēta, un interese bija ļoti liela, atklāja LNMM.

Vēlāk muzejs informēja, ka izstādi bija apmeklējuši 57 tūkstoši cilvēku.

Savukārt pērn decembrī atjaunotās Mākslas muzeja telpas, kurās vēl nebija atvesti mākslas darbi, devās apskatīt 125 tūkstoši interesentu.

Retrospektīvā izstāde (142 darbi) ir viens no Jaņa Rozentāla jubilejas gada programmas centrālajiem notikumiem. Mākslas darbu izlase lielākoties veidota no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja krājuma, kas pārliecinoši reprezentē klasiķa radošās darbības galvenos posmus un žanrus, stilistisko mainību un tehniku dažādību.

Papildus izmantoti eksponāti no Akseli Gallena-Kallelas muzeja, Rakstniecības un mūzikas muzeja, Liepājas muzeja, Tukuma muzeja un vairākām privātām kolekcijām Latvijā un Somijā.

Gadsimtu mijas gaisotni atdzīvina fotoattēlu klātbūtne, savukārt izstādes mobilā aplikācija-ceļvedis “Jaņa Rozentāla “gaismas bildes”” atklāj atsevišķu mākslas darbu sasauces ar fotogrāfijām, ko gleznotājs jaunrades vajadzībām uzņēmis pats ar savu fotokameru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti