Jākobsons un Šulca izstādē pievēršas realitātes transcendentālajai šķautnei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 22. maija līdz 20. jūnijam Mūkusalas mākslas salonā skatāmas divas izstādes, kuras katra savā veidā pievēršas realitātes netveramajām un transcendentālajām šķautnēm.

Atis Jākobsons (1985)

Beidzis Latvijas Mākslas akadēmiju, strādā glezniecībā un instalācijā. Kopš 2004. gada piedalījies virknē grupu izstāžu. Par darbu „Patiesība ir vienkārša” (kopā ar Kati Krolli) bijis nominēts prestižajai Purvīša balvai. „Dark matter” ir ceturtā Ata personālizstāde. Šobrīd dzīvo un strādā Berlīnē.

Salona Lielajā zāle skatāma Ata Jākobsona jaunāko darbu izstāde „Dark matter”. Tā ir eklektiska formāta instalācija, kura tiecas atspoguļot nezināmā uztveri. Iecerētās mākslinieciskās pieredzes mērķis ir funkcionēt dažādos sajūtu līmeņos – ne vien redzēt, bet arī sajust caur smaržu, dzirdi, tausti un emocijām. Izstādē skatāmi lielformāta ogles zīmējumi, instalācija un skaņas elementi.

"Ja tu nosauc mani vārdā, tu noliedz mani. Dodot man vārdu, apzīmogojot tu noliedz visu to, kas es varētu būt.” (Sērens Kirkegors)

Rasas Šulcas personālizstāde „Neviens neko neteica” skatāma Mazajā zālē. Rasas jaunāko gleznu centrā ir cilvēku savstarpējās attiecības, kuras nereti ir grūti aprakstāmas vai definējamas, bet sajūtamas un tādēļ reālas un klātesošas. Jautājums - kas veido cilvēcisko attiecību un pieķeršanās pamatu? - ir Rasas darbu galvenais jautājums.

Rasa Šulca (1979)

Beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu, līdz šim sarīkojusi 4 personālizstādes un piedalījusies virknē grupu izstāžu. Dzīvo un strādā Rīgā, Latvijā.

„Neviens neko neteica, nevajadzēja. Kopā būšana runāja pati par sevi. Dažkārt ļaudis savijušies dejā vai apskāvienā. Dažkārt vienkārši novietoti gleznas telpā kādas neredzamas saiknes saistīti. Nedefinējamas, bet spēcīgas. Saites, kuru veido cilvēcisko attiecību trauslums un spilgtums. Netveramu emociju nospriegojums. Neviens neko neteica, bet runāja ļaužu skatieni, sakaltušas ozola lapas un kosu pļava saulē.” (Rasa Šulca)
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti