Izstādi «Glandula Mammae» papildinās feministiska mediju darbnīca

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

26. augustā plkst. 12.00 Kaņepes Kultūras centrā notiks laikmetīgās mākslas izstādes “Glandula Mammae” izglītības programmas pasākums – feministiskā mediju darbnīca “Pajautā kaimiņam” (Learning From Neighbours. Feminist Media Workshop).

Mediju darbnīca “Pajautā kaimiņam” būs pieredzes un zināšanu apmaiņas platforma starp Latvijas un Igaunijas žurnālistiem, redaktoriem, mākslas kritiķiem, feminisma aktīvistiem un citiem interesentiem, informēja izstādes “Glandula Mammae” kuratore Jana Kukaine. 

Igaunijas medijos, salīdzinot ar Latviju, feminisma naratīviem atvēlētā telpa ir krietni plašāka. Ne tikai vairāki vadošie mediji šai tēmai velta regulārus rakstus un slejas, bet pastāv arī specifiski izdevumi, kas īsteno feminisma skatījumu kā savu pamatdarbību. Tādi ir interneta portāls “Feministeerium.ee”, kas regulāri publicē feminisma tematikai veltītus rakstus, kā arī Laikmetīgās mākslas biļetens (Contemporary Art Newsletter), ko kopš 2014. gada izdod Igaunijas Laikmetīgās mākslas centrs (Center for Contemporary Arts) un kurš analizē laikmetīgās mākslas norises no feminisma skatpunkta. Ievērības cienīgs ir arī sociālo tīklu feminisma forums “Virdžīnijai Vulfai nav no tevis bail!” (Virginia Woolf Ei Karda Sind!), kas pulcē ap 8000 lietotāju un atsevišķos gadījumos ir biji nozīmīgs notikumu iniciators un viedokļu izplatītājs. 

Uz darbnīcu ir aicinātas šo mediju pārstāves un aktīvistes: Kārina Kivireha (Kaarin Kivirähk, Igaunijas Laikmetīgās mākslas centrs, Laikmetīgās mākslas biļetena galvenā redaktore), Rebeka Poldsama (Rebeka Põldsam, kuratore un mākslas kritiķe), Aete Kūsika (Aet Kuusik), Brigita Davidjanta (Brigitta Davidjants), Nele Laosa (Nele Laos) un Nika Kalantaranda (Nika Kalantarand; visas ir “Feministeerium” redaktores un rakstu autores). Nika ir arī feisbuka grupas “Virdžīnijai Vulfai nav no tevis bail!” administratore. 

Darbnīcas mērķis ir uzzināt vairāk par situāciju, kādā atrodas šie mediji. Kādi bija to tapšanas nosacījumi, kas nepieciešams darbības nodrošināšanai, kādi ir pašreizējie izaicinājumi? Kādu iespaidu šādu mediju klātbūtne atstāj uz sabiedrību, politiskiem un kultūras procesiem? Darbnīcas centrālais jautājums ir: vai Latvijā ir iespējams savs feminisma medijs? Uz darbnīcu īpaši aicināti Latvijas mediju telpas pārstāvji, kā arī komunikāciju studenti, pētnieki un citi interesenti. 

Darbnīca notiks 26. augustā plkst. 12.00. Kaņepes Kultūras centrā. Dalība tajā ir bez maksas. Darba valoda: angļu. Darbnīca ir laikmetīgās mākslas izstādes “Glandula Mammae” izglītības programmas daļa, un to organizē izstādes kuratore Jana Kukaine. Izstāde “Glandula Mammae” ir skatāma Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā līdz 2. septembrim, un tā ir veltīta sieviešu krūtīm, to dažādajiem lietojumiem, pieredzēm un nozīmēm. Darbnīcu atbalsta Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma “Kultūra”, Kaņepes Kultūras centrs un interneta portāls “Satori”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti