Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Gaiziņkalna virsotnei mūžam jāpaliek tautas īpašumā

Ievas Liepiņas un Oņegas Astaļcovas izstāde "Side by Side"

Izstādes «Side by side» darbi radīti ar 78 gadus veciem zīmuļiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Gleznotājas Ievas Liepiņas jaunāko darbu izstāde “Side by side” vai “Plecu pie pleca”, kura atklāšanu piedzīvos otrdien, 18.oktobrī, galerijā „Istaba”, būs ar darba tapšanas intrigu – darbi  gleznoti ar ķīmiskajiem zīmuļiem, kuri ražoti pirms 78 gadiem.

Māksliniece Ieva Liepiņa uz audekla spēlējas ar ķīmisko zīmuļu radītājam līnijām. Tās ļaujas ūdens dabiskajam plūdumam. Nejaušība ir arī paši zīmuļi - atrasti kādā Rīgas centra noliktavā, iesaiņoti 1938.gada avīzē.

Mākslinieces gleznu tēmas radījusi dāvanas nostaļģija. Rīga ar tās pasakainajiem jumtiem, māju pasāža un vārtu greznums.

„Man vienmēr ir garlaicīgi bez cilvēka, tāpēc viņš vienmēr ienāk bildēs. Tagad viņš ir ienācis vientulīgs sasaistē ar pilsētu, tie, protams, ir mani personiskie pārdzīvojumi,” sacīja Liepiņa.

Violetajai ķīmisko zīmuļu krāsai māksliniece liek savas šī rudens krāsas – koši zilo un tirkīza zilo krāsu.

Izstādes nosaukums „Plecu pie pleca” vai „Side by side” galerijā „Istaba” vēsta arī par otru mākslinieci Oņegu Astaļcovu no Amerikas, kura savu darbu sēriju radījusi kā trīsdimensionālos drukas darbus.

Liepiņa atzina, ka viņai patīk taisīt izrādes kopā ar citiem māksliniekiem, jo tad ir interesantāk paskatīties uz sevi un uz citiem. „Vispār kopā būt ir jaukāk,” sacīja māksliniece.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti