Izstādes «Digitālie viduslaiki» veidotāji aicina uz sarunu par digitālā un analogā mijiedarbību fotogrāfijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

17. septembrī pulksten 18.00 Rīgas Fotogrāfijas biennāles "Next 2021" izglītības programmas “Laikmeta vīzijas” ietvaros norisināsies diskusija ar izstādes “Digitālie viduslaiki” māksliniekiem – Kristīni Krauzi-Slucku (LV), Āpu Teperu (Aap Tepper, EE) – un izstādes kuratori Aneti Skuju (LV). Saruna norisināsies angļu valodā Rīgas Fotogrāfijas biennāles un Latvijas Fotogrāfijas muzeja "Facebook" platformās, informēja biennāles pārstāvji.

Izstāde “Digitālie viduslaiki” ir apskatāma Latvijas Fotogrāfijas muzejā no šī gada 3. septembra līdz 3. oktobrim.

Kristīne Krauze-Sluka un Āps Tepers iepazīstinās ar savu radošo darbību, kas aktualizē digitālo un analogo resursu mijiedarbību, savukārt izstādes kuratore Anete Skuja stāstīs par izstādes koncepciju, kopā ar māksliniekiem pieskaroties "fotogrāfiskā attēla materialitātes pārmaiņām digitālo tehnoloģiju dominances un fotogrāfiskā medija transformācijas kontekstā", norādīja rīkotāji.

Kristīne Krauze-Slucka (1979) ir latviešu vizuālā māksliniece, kas savā mākslinieciskajā praksē aplūko un pēta cilvēka, tehnoloģijas un dabas attiecības, bieži eksperimentējot ar digitālajiem un analogajiem fotogrāfiskajiem procesiem. 

Igauņu mākslinieks Āps Tepers (1991) savā mākslinieciskajā praksē aplūko subjektivitātes konceptu vizuālajā kultūrā, izmantojot gan sevis radītus, gan sociālajos medijos atrastus attēlus. 

Rīgas Fotogrāfijas biennāle "Next" ir starptautisks laikmetīgās mākslas notikums, kas fokusējas uz vizuālās kultūras analīzi un māksliniecisku reprezentāciju. Biennālē uzmanība tiek pievērsta Baltijas, Ziemeļvalstu un citu Eiropas valstu jaunajiem māksliniekiem, kas vēl ir savas radošās karjeras sākumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti