Izstādes «Academia» noslēguma dienā notiks Ances Vilnītes un Elīnas Semanes performance

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

17. novembrī Latvijas Mākslas akadēmijas simtgades izstādes “Academia” noslēguma vakarā izstāžu zālē ''Arsenāls'' norisināsies tēlnieces Ances Vilnītes un fotogrāfes Elīnas Semanes performance “Māksla ir kā mamma – to nevar izvēlēties”, paziņojumā medijiem informē Ance Vilnīte.

Notikums atzīmēs izstādes un jauno mākslinieču projekta “Kā kļūt slavenam?” noslēgumu. Performances pamatā ir izstādē aplūkojamā Vilnītes skulptūra un instalācija “Labdien, es esmu slavenā tēlniece Ance Vilnīte!”, kas vēsta par mākslinieka apsēstību ar sevi, lielajiem sapņiem un izmisīgu vēlmi kļūt slavenam.

Māksliniece raksta: “Kā sociāls eksperiments par dažādiem veidiem, kā šos sapņus piepildīt, LMA simtgades izstādes atklāšanas vakarā 19. septembrī notika performance – pasaules mākslas ainā ne būt ne jauna vai skandaloza provokācija, ko iedziļinoties varētu tulkot arī kā mākslinieka radošā procesa krīzes un laikmeta atspoguļojumu.

Tikai trīs minūšu garais video, kurā abas mākslinieces no kaislīgas skūpstīšanās pāriet autores mākslas darba iznīcināšanā sasniedzis vairāk kā 160 000 skatījumu, šausminot cilvēkus pat kaimiņvalstu medijos.

Notikušais rezultējies skaudrās atziņās par sabiedrības interesi mākslā, problēmām cilvēku komunikācijā, kā arī mākslas nozīmi medijos.”

Mākslinieces uz projekta noslēguma performanci 17. novembrī aicina ierasties laikus un ar dāvanām.

Ance Vilnīte (1997) šobrīd studē Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības katedras bakalaura studiju programmas 2. kursā. Šovasar Ance Vilnīte kopā ar tēlnieku Aigaru Bikši, Oto H. Ozoliņu un Robertu Bāliņu piedalījās MVT Vasaras mājas projektā ar izstādi “Samaltie”. Ance Vilnīte piedalījusies vairākās pašmāju un starptautiskās grupu izstādēs, tai skaitā starptautiskajā laikmetīgās mākslas mesē “ArtVilnius 2019”.

Elīna Semane (1991) ir apguvusi analogo melnbalto fotogrāfiju pie Andreja Granta un laikmetīgo autorfotogrāfiju ISSP skolā un šobrīd studē Vizuālo komunikāciju maģistra studiju programmā Latvijas Mākslas akadēmijā. Šogad Rīgas Fotomēneša ietvaros bija skatāma mākslinieces personālizstāde “Laiks dzīvot, laiks at*isties”. Šobrīd Elīna Semane ir viena no māksliniecēm, kas pārstāv Latviju laikmetīgās mākslas JCE Biennālē un viņas darbs ir eksponēts Parīzes piepilsētas Monrūžas galerijā, izstādē, kas vēlāk būs apskatāma vēl sešās Eiropas valstīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti