Izstāde «Vizionārās struktūras. No Johansona līdz Johansonam» nākamgad ceļos uz Briseli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Izstāde "Vizionārās struktūras. No Johansona līdz Johansonam", kas vēl līdz 6.augustam skatāma Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB), nākamgad ceļos uz mākslu centru „Bozar” Briselē, kur būs skatāma no 13.februāra līdz 31.maijam, informē Latvijas Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Anda Boluža.

Kā iepriekš vēstīts, 3.jūlijā atklātā izstāde iezīmē spilgtu trajektoriju Latvijas avangarda mākslā 20. un 21.gadsimtā - ieskatu eksperimentālākajās un vizionārākajās parādībās un to vēsturiskajās pārmaiņās.

"Vizionārās struktūras. No Johansona līdz Johansonam" mākslu centrā „Bozar” tika izvēlēta kā spilgts notikums, kas iepazīstina ar Latvijas kā Eiropas kultūrtelpas nozīmīgākajām vērtībām. Ekspozīcija Briseles auditorijai stāstu par Latvijas avangarda mākslu ļaus iepazīt caur pasaulē labi zināmo autoru – Gustava Kluča un Kārļa Johansona – darbiem, starptautiski mazāk zināmo padomju perioda modernistu un vizionāru - Valda Celma, Jāņa Krieva un Artūra Riņķa – projektiem, un šodienas interesantāko laikmetīgās mākslas autoru – Ginta Gabrāna un Voldemāra Johansona – kompleksajiem mākslas, tehnoloģiju un zinātnes sintēzes darbiem.

Juris Sils par Kārli Johansonu, Iveta Derkusova par Gustavu Kluci
00:00 / 07:22
Lejuplādēt

Līdz 6. augustam izstāde "Vizionārās struktūras. No Johansona līdz Johansonam" vēl skatāma tepat Rīgā – LNB jaunajā ēkā. Izstādes apskates pirmspēdējā dienā, 5.augustā, plkst. 18 kuratore Ieva Astahovska vadīs ekskursiju cauri izstādes zālēm, apmeklētājus iepazīstinot ar izstādes autoriem, darbiem un to savstarpējām kopsakarībām. Ieeja izstādē ekskursijas ietvaros bez maksas.

Līdz pat 6.augustam izstādes ekspozīcijas zālēs turpinās horeogrāfes Olgas Žitluhinas dejas notikums "Subjektīva parādība". Savā daudzstundīgajā klātbūtnē izstāžu zālē Olga Žitluhina skar dažādu laika periodu dejas eksperimentos izmantotos paņēmienus, principus un metodes, kur liela loma ir gan instrumenta - cilvēka ķermeņa izpētei, gan izmaiņām rādītāja un skatītāja attiecībās.

Olgas Žitluhinas "Subjektīvā parādība"
00:00 / 04:14
Lejuplādēt

Notikuma "Subjektīva parādība" norises laiki: otrdien, 5.augustā, no plkst. 15 līdz 20; sestdien, 2.augustā, un trešdien, 6.augustā, no plkst. 11 līdz 16.

1922. gadā „Art Deco” stilā būvētā „Bozar” ēka ir beļģu kultūras un arhitektūras mantojuma šedevrs, tajā atrodas plašas izstāžu un multimediju telpas, teātra skatuve un koncertzāles. Ik gadu "Bozar" tiek īstenota plaša, starptautiska kultūras un mākslas aktivitāšu programma – aptuveni divdesmit laikmetīgās un citu laika periodu mākslas izstādes, laikmetīgā teātra un dejas izrādes, aktīva mūzikas, kino, literatūras, arhitektūras programma no visas pasaules.

Šī gada sākumā "Bozar" izstāžu programmā bija iekļautas tādu mākslas pasaulē nozīmīgu vārdu kā lietuviešu izcelsmes amerikāņu avangarda klasiķa Jona Meka, vācu mākslinieces Izas Genckenas, britu videomākslinieka Stīva Makvīna, tēlnieka Aniša Kapūra vērienīgas retrospekcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti