Izstādē «Kad tālais kļūst tuvs» satiekas Ķīnas un latviešu kultūra

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 25. jūnija līdz 15. augustam Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs aicina apmeklēt Laumas Palmbahas, Dionisija Miončinska, Čuaņsji Jan (Chuanxi Yang) un Džao Jan (Zhao Yang) darbu izstādi “Kad tālais kļūst tuvs”. Izstāde pulcējusi divus latviešu un divus Ķīnas kultūrā uzaugušus māksliniekus, kuri jau vairākus gadus dzīvo Latvijā, informēja muzeja pārstāvji.

Laumas Palmbahas gleznotie darbi ir stāsti par attiecībām, kuras piedzīvotas laika posmā no 2020. līdz 2021. gadam – "kontrastiem un izlīdzinājumiem, saskaņu un pārpratumiem, klusām sarunām un drosmīgiem izaicinājumiem, kuri transformējušies mākslas simbolu valodā – līniju ritmos, krāsu laukumos, gaismēnu kontrastos un virsmas faktūru dažādībā".

Mākslinieks Dionisijs Miončinskis metālā veidotajiem svečturiem guvis iedvesmu no jūgendstila paraugiem.

Džao Jan un Čuaņsji Jan darbos savienojas senas austrumu kultūras tradīcijas un latviskā krāsu izjūta. Ķīnas kultūrā uzaugušie mākslinieki ar lielu cieņu un mīlestību glezno Latvijas dabas ainavas, cilvēkus un ikdienišķus priekšmetus, mākslas valodā atklājot dziļi izjustu, personīgu vērtību stāstus, norādīja izstādes veidotāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti