Kultūras ziņas

Atklāta laikmetīgās mākslas stacija Dubultos

Kultūras ziņas

"Dzejnieks un Nāra" satiekas jaunā koncertuzvedumā

Dzintara ceļš Londonā — uz skudru mugurām

Izstāde «Dzintars – Baltijas dārgums» skatāma Zeltkaļu centrā Londonā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Izstāde „Dzintars – Baltijas dārgums” no 27.maija līdz 26.jūnijam skatāma Zeltkaļu centrā ( Goldsmiths’ Centre ) Londonā. Izstāde ir viens no tiem Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumiem, kuri iekļauti Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmā.

Izstādes ceļš vijās no ANO mītnes Ženēvā caur Eiropas Rekonstrukcijas un Attīstības banku Londonā līdz Zeltkaļu centra izstāžu zālei Londonā.

Senajā Grieķijā, Romā un Ēģiptē dzintaru izmantoja kā apmaiņas līdzekli, lai ar tā starpniecību iegūtu dažādus labumus. Mūsdienās dzintars ir mākslas un dizaina priekšmets, kurš šīs izstādes ietvaros simbolizē Latviju.

Izstāde apvieno rotu mākslinieku Māra Auniņa, Valda Brožes, Gunta un Andra Lauderu darbus, tekstilmākslinieces Ivetas Vecenānes darinājumu, izmantojot dzintara diegus, kā arī Andra Zēgnera fotodarbus, kuri gan daudz uzskatāmāk eksponēti Luksemburgā notiekošajā izstādē. Dzintara ceļu uzņēmušās iziet skudras, kuras retumis varam ieraudzīt arī dzintara gabalos.

"Tā ir interesanta metafora, vai ne – cilvēkus fascinē dzintars tādēļ, ka tajā saglabājušās skudras un citas radības no aizvēstures. Pēc šī principa būvēt izstādi man šķiet atjautīgi, tas tiek darīts ar dziļu domu un aizrautību,” atzīst Londonas Zeltkaļu centra direktors Pīters Teilors.

Izstādes scenogrāfiju veidojis starptautiski atzītais modes dizaineru zīmols "Mareunrol's" (Mārīte Mastiņa un Rolands Pēterkops).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti