Izstādē «Draudzības (re)konstrukcija» piedalīsies ukraiņu mākslinieks Nikita Kadans

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Starptautiskajā laikmetīgās mākslas izstādē „Draudzības (re)konstrukcija” ar projektu “Procedūru kabinets” piedalīsies arī ukraiņu mākslinieks Nikita Kadans. 

Izstādē „Draudzības (re)konstrukcija”, kas ir daļa no projekta „STŪRA MĀJA. Lieta Nr. 1914/2014”, tiks atklāta 1. maijā. 

Mākslinieku apvienības R.E.P (Revolucionārā eksperimentālā vieta) biedra un HUDRADA kuratora un aktīvistu grupas dalībnieka Nikitas  Kadana projekts „Procedūru kabinets” vēstīs par policijas veiktajām spīdzināšanām, kas mūsdienu Ukrainā kļuvušas par plaši izplatītu parādību.

Apdrukātu suvenīru šķīvju komplektā attēlotas policijas spīdzināšanas metodes, kā arī Jekaterinas Miščenko un Nikitas Kadana elektroniskās sarakstes teksts. Zīmējumu didaktiskais raksturs stāsta par cilvēku kolektīvo atbildību, kuri, lai gan zina par spīdzināšanām, tomēr klusē, vienlaikus jūtoties vainīgi par to, kas notiek „pustumsā”.

„Varētu arī teikt, ka šis projekts ir par ķermeni kā kaut ko personisku (neatsavinātu), kā kaut ko privātu (apmaiņas objektu) un kā kaut ko, kas eksistē sabiedrības labumam (uzticēts formās tērptiem profesionāļiem),” pauž Kadans. 

Nikita Kadans  absolvējis monumentālās glezniecības nodaļu Kijevas Nacionālajā mākslas un arhitektūras akadēmijā. Mākslinieks piedalījies daudzās slavenās Ukrainas un ārzemju mākslas izstādēs. 2011. gadā viņš ieguva Pinčuka Mākslas centra balvu.

Izstādē „Draudzības (re)konstrukcija” piedalās mākslinieki Daniels Fukss, Geo, Nikita Kadans, Sandra Krastiņa, Kristaps Epners, Albans Muja, apvienība „ORBĪTA”, Tanels Randers, Spessi, Ēriks Posers, Nomeda un Ģedimins Urboni, Jūhans Vernts un Monika Marklingere un Helēna Vikstrema.

Izstādes kuratori ir  Inese Baranovska, Aisa Sigurjonsdotira, Inga Lāce, Kārlis Vērpe un Kitija Vasiļjeva. To organizē biedrība „Mākslas telpa”.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti