Izstādē Cēsīs skatāmi Induļa Zariņa portreti un ceļojumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No 21.aprīļa līdz 18.maijam Cēsu izstāžu namā aplūkojama Induļa Zariņa izstāde “Portreti un ceļojumi”. Izstādē no mākslinieka bagātā radošā mantojuma skatāmi gleznotie portreti un redzētais ceļojumos.

Izstādē eksponēti darbi no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Mākslinieku savienības, Mūkusalas mākslas salona krājuma un mākslinieka ģimenes mantojuma.

‘’Kas saprot glezniecību, tas redz pasaules krāšņumu, kas redz pasaules krāšņumu, saprot glezniecību,’’ - tā Indulis Zariņš.

Gleznotājs un mākslas pedagogs Indulis Zariņš (1929-1997) ir viens no padomju laika figurālās glezniecības ievērojamākiem pārstāvjiem, t.s. skarbā stila veidotājiem. Viņa loma ir nozīmīga 20.gs. otrās puses Latvijas kultūras kopainā. Mākslinieks bija spožs tonālās glezniecības meistars, izcils kolorists, filozofs, stāstnieks, dzīves baudītājs, mīlēja dzeju, literatūru.

Mākslinieks bija sarīkojis vairāk nekā 20 personālizstādes visā pasaulē, viņa darbi atrodas nozīmīgākajos Latvijas, Krievijas muzejos, kā arī Ufici galerijā Florencē un ievērojamā skaitā privātkolekcijās visā pasaulē. Laikā no 1988.gada līdz mūža beigām Indulis Zariņš bija Latvijas Mākslas akadēmijas rektors.

“Indulis Zariņš atbalstīja jauno mākslinieku meklējumus, bet tiem bija jāatbilst profesionāliem kritērijiem. Viņam bija milzīga ietekme uz jauno paaudzi. Reizēm viņš bija kritisks, bet tie, kas saprata, augstu novērtēja “grūdienu”. Jo viss notika glezniecības vārdā,” par profesoru saka mākslinieks Miervaldis Polis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti