Izstādē «Art Expo 2016» Ņujorkā piedalīsies māksliniece Agnese Melbārde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latviešu māksliniece Agnese Melbārde piedalīsies pasaulē vērienīgākajā mākslas izstādē “Art Expo 2016”, kas norisināsies laikā no 14. līdz 17. aprīlim Manhetenā (Ņujorka, ASV).

Pasaules vērienīgākā mākslas izstāde “Art Expo” norit reizi gadā un tajā piedalās mākslinieki no visas pasaules. Lai piedalītos izstādē, ir jāiztur konkurss. Izstādes rīkotāju izveidota komisija izvērtē mākslinieku iesniegtos darbus un izvēlas tos, kas atbilst kolekcionāru un kuratoru kritērijiem, kā arī piesaista pasaules nozīmīgāko galeriju īpašniekus un citu mākslas ekspertu uzmanību.

Māksliniece Agnese Melbārde konkursam iesniedza četrus darbus no gleznu kolekcijas “Therapy”. Izveidotā kolekcija uzrunāja komponistu un marimbas virtuozu Rihardu Zaļupi. Tika radīti īpaši skaņu darbi, kas vienlaikus kalpo gan kā gleznu audiālais noformējums, gan rosina apmeklētājus uz neierastu audiovizuālu terapiju. Pavisam “Therapy” kolekcija sastāv no deviņām gleznām.

“Therapy” kolekcija pirmo reizi tika prezentēta 2011. gadā Rīgā, mākslas Galerijā “Flat”. Vēlāk tā bija skatāma arī tādos zināmos pasākumos kā “Baltā nakts”, Lillas Lavenderes Lavandu svētki, Siguldas Opermūzikas svētki un citur.

Šobrīd Agnese Melbārde darbojas gan interjera dizaina un arhitektūras jomā, gan arī veido reklāmas un grafiskos dizainus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti