Izstādē aplūkojami žurnāla «Jaunais Cīrulītis» mākslinieku darbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No otrdienas, 11.augusta, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā ir apskatāma izstāde "Ar zelta stīgām. Jānis Rainis, žurnāls "Jaunais Cīrulītis" un latviešu mākslinieki".

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kuratore Irēna Bužinska atklāj, ka šajā izstādē tiks parādīta žurnāla mākslinieciskā seja, kuras izveidē piedalījušies pazīstami klasiķi, piemēram, Aleksandra Beļcova, Oto Skulme, Ansis Cīrulis un citi.

"Izstādē būs redzamas reprodukcijas un oriģināldarbi no māksliniekiem, kas bija iesaistījušies bērnu un jaunatnes žurnāla "Jaunais Cīrulītis" mākslinieciskajā noformēšanā," stāsta Irēna Bužinska.

"Pētot šī žurnālā vēsturi, man nācās konstatēt, ka tas ir saistīts ar Jāņa Raiņa kā atbildīgā redaktora darbību šajā izdevumā. Tieši Raiņa laiks ir bijis ļoti svarīgs žurnālam. Ne tikai māksliniecisko noformējumu dēļ, bet arī tāpēc, ka tajā laikā [žurnālā] bija īpaši augstvērtīga literatūra. Varam, protams, runāt par atbilstību bērnu auditorijai, bet katrā ziņā šie standarti bija ļoti augsti," norāda Irēna Bužinska.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti