Kultūras ziņas

Alternatīvās kamermūzikas "Vīriešu dziesmas"

Kultūras ziņas

Kates Seržānes unikālie zivju portreti

Vinetas Kaulačas stopkadru izlase

Izstāda mākslinieces Vinetas Kaulačas «stopkadru izlasi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rosīgi šo dienu aizvadījuši galerijā "Māksla XO" – tur iekārtota mākslinieces Vinetas Kaulačas personālizstāde “Virsmas atmiņa”, ko pati māksliniece dēvē par stopkadru izlasi ar nelielām vietas un laika tvēruma nobīdēm.

Mākslinieces Kaulačas darbi atvesti uz galeriju Māksla XO, lai jau ceturtdien, 14.aprīlī, varētu atklāt viņas personālizstādi “Virsmas atmiņa”.

"Kinovalodas atsauce un formāts nav nejauši izvēlēts. Man bija nepieciešama ekrāna uztveres asociācija, vēlme bija glezniecībā ietvert plūdumu – kam ir laika dimensija, bet ne tādā impresionisma izpratnē, bet kā ilgums, kaut kas, kam ir  savs plūdums, kā to iespējams tansformēt glezniecības valodā," stāsta māksliniece.

Kaulača iedvesmojusies no Mākslinieku rezidencē Londonā pavadītā laika un no ikdienas dzīves plūduma, mērojot ceļu uz darbnīcu. "Pamatideja aktualizēt – uzlūkot katru mirkli kā pilnvērtīgu un negaidīt neko vairāk, ļauties stikla pērlīšu virtenei un novērtēt katru atsevišķi," atzina māksliniece.

Mākslas zinātniece Diāna Barčevska atzīst – Vinetai Kaulačai ir sava izteiksme. Viņa pēta laika un telpas attiecības, pievēršas urbānām un laikmetīgām lietām. "Bet tur ir poētisms – tēma lietišķā, bet izpausme poētiska," norāda mākslas zinātniece.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti