Rīta Panorāma

Ierobežojumi Covid-19 izplatības mazināšanai

Rīta Panorāma

Lietuvā un Igaunijā nemazinās Covid-19 izplatība

Izsolīta iespēja tuvāk iepazīties ar "Monu Lizu"

Izsolīta iespēja tuvāk iepazīties ar «Monu Lizu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lai kompensētu Covid-19 pandēmijas radītos zaudējumus pasaulslavenais Luvras muzejs Francijas galvaspilsētā Parīzē sarīkojis mākslas darbu izsoli. Interesentiem bija arī iespēja iegūt tiesības tuvāk iepazīties ar Leonardo da Vinči radīto šedevru “Mona Liza”.

Ārvalstu mediji vēsta, ka izsolē “Soliet par Luvru” tika savākti kopumā 2,3 miljoni eiro, ko novirzīs labdarības un izglītības projektiem. Vērtīgākais darbs bija abstrakcionista Pjēra Sulāža glezna, par kuru kāds mākslas mīļotājs bija ar mieru šķirties no 1,4 miljoniem eiro.

Tomēr vislielāko interesi raisīja piedāvājums intīmā atmosfērā iepazīties ar “Mona Lizu”. Par iespēju kopā ar speciālistiem piedalīties ikgadējā pārbaudē, kuras laikā glezna tiek izņemta no iestiklojuma, nezināma persona samaksāja 80 tūkstošus eiro. Līdz šim privātpersonām šāda iespēja bija liegta.

Muzeja darbinieki arī atgādina, ka “Mona Liza” tiek uzskatīta par pasaulē slavenāko gleznu, kas raisa interesi ar modeles mīklaino smaidu un skatienu. To 16. gadsimta sākumā radīja slavenais renesanses laikmeta gleznotājs un zinātnieks Leonardo da Vinči.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti